Spørsmål:
Riving kniv alternativer for bordsager som fulgte med splitter?
Jeremy
2015-06-06 23:29:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mange eldre bordsager var utstyrt med en splitter, som ikke er like trygg som en kniv. Jeg har en slik sag, en Powermatic 64, men det er mange andre.

Hva er noen alternativer for å utstyre en rivekniv til en bordsag som fulgte med en splitter, men ikke en rivekniv? / p>

Dessverre passer ikke shoppingrådene godt til Stack Exchange-formatet, men du kan kanskje redde spørsmålet ditt hvis du kan omformulere det uten å be om en kjøpsanbefaling.
Hvis jeg spør hvilke som er kjent for å passe, vil det fungere?
Ja, det ville fungere. Å gjøre spørsmålet mer generisk og be om å knive alternativer for enhver sag som fulgte med en splitter, ville være enda bedre. Uansett kan du fremdeles nevne hvilke alternativer du allerede har sett på.
En svar:
rob
2015-06-08 07:46:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siden 2009 er hver ny sag som selges i USA pålagt å ha en kniv. Men før 2009 hadde mange sager tradisjonelle splittere som ikke er like effektive for å forhindre tilbakeslag som rivekniv, som diskutert i Hva er forskjellen mellom en rivekniv og en splitter på en bordsag? ( som du også henviste til i spørsmålet ditt).

Hvis du har en eldre sag, vil alternativene dine variere avhengig av populariteten til saga, men det er minst et par kommersielt tilgjengelige ettermarkedsrivende knivalternativer på markedet; for eksempel:

Du nevnte også disse i den opprinnelige versjonen av spørsmålet ditt, og jeg har ikke kjørt på noen andre kommersielt tilgjengelige ettermarkedsknivkniver som jeg husker.

I tillegg til kommersielt tilgjengelige alternativer , noen mennesker har også laget sine egne skråkniver til sine eldre sager.

Basert på en artikkel jeg fant, ser det ut til at utformingen av arborenheten på den opprinnelige Powermatic 66 ikke kan modifiseres for å imøtekomme en ekte rivekniv som løfter, senker og vipper med bladet . Hvis du ikke kan ettermontere en rivekniv på den eldre sagen din, er det en mindre praktisk, men noe levedyktig løsning. Dette innebærer å lage flere nullfrie strupeplater, hver med en integrert splitter på et annet sted basert på sagbladets høyde. I tillegg til tilpassede løsninger, er det minst ett kommersielt produsert alternativ.

Den åpenbare ulempen er at du i utgangspunktet trenger en egen strupeplate for omtrent hver høyde du vil kutte, og selv da kan du bare håndtere kutt med bladet satt til 90 grader. Kanskje du også kan lage tilpassede integrerte splitterhalsplater for andre vinkler, men det er kanskje ikke praktisk eller tilrådelig. MicroJigs MJ Splitter er kun designet for 90 graders kutt.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...