Spørsmål:
Hvordan vanntetter jeg og fester en ansiktsramme på et akvarium av tre?
JohnP
2015-03-17 21:57:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver å bygge et akvarium av tre ved å bruke 1/4 "x 60" x 18 "Lexan polykarbonat for visningssiden, og 3/4" kryssfiner for hovedkroppskonstruksjonen.

I planlegg å bruke 1 "x 2" furringstrimler langs sømmene, festet med en kombinasjon av utvendige skruer og lim, samt rundt toppen som avstivning og for fremtidig lokk / dekselstøtte.

Ansiktsrammen vil være 1 "x 4" poppel, igjen sikret med trelim og skruer. Alle skruene blir senket og satt over for å lakkere. Interiøret vil være vanntett med en todelt marine sikker epoxy-maling (slik som de som er tilgjengelige fra Sweetwater eller Pentair), men jeg er usikker på hvordan polykarbonatet skal sikres.

Jeg vet ikke om jeg skulle rute innsiden av rammen (mulig svakhet når den er fylt med vann), eller festes med braketter av speilmontering eller lager en innvendig rute som passer rundt polykarbonatet? Er du også usikker på om jeg vil montere polykarbonat og deretter male / epoxy kantene, eller male først og deretter epoxy / mount?

Jeg synes det er et flott spørsmål, men jeg er imidlertid opptatt av kreftene som er involvert og de foreslåtte materialene. Selv en rimelig liten tank på 10 liter vil ha konstant 80 kg vann og andre materialer. Hvor stor tank har du tenkt å bygge i generelle dimensjoner?
@BrownRedHawk - En typisk tank på 10 liter vil ha ~ 90-95 kg materialer. 8,8 kg per liter vann, + bergarter og havdyp. Så lenge gulvet støttes jevnt, er veggspenningen mye mindre. For eksempel er de fleste 10 liter akvarier 1/4 "glass holdt sammen utelukkende (vel, for det meste) med klart fugemasse. Veggtrykket er mindre og mer spredt. Det er også mindre jo høyere på tanken du går. Jeg vil muligens trenge et tykkere frontstykke hvis jeg brukte herdet glass eller gikk høyere enn 20 ". Totale dimensjoner er 62 "x 20" x 20 ", eller ~ 107 gallon. Vel innenfor grensene for materiale.
1/4 "glass vil motstå betydelig mer kraft uten å avbøye enn lexan. Av samme tykkelse. Denne avbøyningen vil føre til at du får flere problemer med montering. Kanskje en enkel friksjon som passer til mekanisk støtte og innkapsling av alle sider vil være betydelig mer stabil og støttende enn å prøve ankre eller braketter.
@BrownRedHawk - Sant. Hvis jeg gikk høyere enn 18 ", ville jeg trenge å øke tykkelsen på lexan. For opptil 18" anses 1/4 "som trygt. Jeg antar at for litt ekstra sikkerhet kan jeg øke lexan til 3 / 8 ". - Lagt til: Jeg ser hva du sier. Gjør de innvendige dimensjonene slik at de passer til utsiden av lexan, avslutt og legg / tetn deretter bare lexan flatt mot det indre av ansiktsrammen.
Noen spesiell grunn til å holde seg til lexan?
Ville det være akseptabelt å bare bygge en boks rundt et kommersielt tilgjengelig akvarium? Da kan du være sikker på integriteten.
@BradP. - Det er akseptabelt, men hovedårsaken til å lage et akvarium av tre er kostnadseffektivitet, minst en gang du får over 60 liter eller så. På det prispunktet blir akvarier av tre mye mye billigere.
@JohnP har du sett noen av disse to nettstedene / forumene? http://www.advancedaquarist.com/2011/12/aafeature og http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2157589 ser begge ut til å inneholde litt interessant informasjon som kan hjelpe deg. Ser ut til at begge stedene bruker ekte glass.
En svar:
Steve Scott
2015-03-22 18:25:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror jeg ville prøve å kutte et spor inn i innerkanten av hvert rammeelement, kanskje 3/8 dypt, slik at kanten på Lexan blir fullstendig fanget, foran og bak, på alle fire sider. Du kan gjøre dette ved rutebordet; Jeg ville gjort det i et par grunne pasninger. For de to delene av ansiktsrammen som har eksponert endekorn, må sporene stoppes, slik at enden av sporet ikke blir utsatt. Alt i alt tror jeg dette er den sikreste måten å holde Lexan på plass. Og det gir deg et naturlig sted å kjøre en tetningsperle rundt omkretsen for å bekjempe lekkasjer. Den eneste virkelige ulempen er at du ikke enkelt kan erstatte Lexan når rammen er limt opp. Jeg vet ikke om det er en vurdering. Dessuten vil jeg definitivt bruke finishen din på rammen før du installerer Lexan. Mye enklere enn å maskere det hele, ser det ut til meg. Til slutt, hvis du har noen reell bekymring for stivheten til Lexan, kan du redesigne ansiktsrammen din til å inkludere en sentral, vertikal skillelinje fra den samme 1x4-aksjen, og bruke to mindre ruter i stedet.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...