Spørsmål:
Vannbasert fyllstoff på skjærebrett?
OKAN
2015-08-27 01:20:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg laget et skjærebrett forleden dag, og mens jeg la en annen tresort inn i det, gjorde jeg en feil og kuttet noen hull i brettet. Den lokale jernvareforretningen hadde noe vannbasert trefyllstoff som de sa er matsikkert. Jeg bruker disse fyllstoffene av og til, og jeg kan få en god fargetilpasning.

Jeg forstår at "vannbasert" og "skjærebrett" ikke høres ut som en god idé, men lurte på om det er mulig å bruk denne typen fyllstoff gitt at brettet vil være ferdig med tungolje, ville oljen beskytte fyllstoffet mot vann? Fra tidligere erfaring, absorberer vannbaserte fyllstoffer oljen.

Jeg vet at jeg kan bruke matsikker epoksy eller lim som titebond 3 og blande med sagflis, men foretrekker fyllstoffet hvis det er mulig.

To svar:
grfrazee
2015-08-27 01:39:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vannbasert betyr ikke nødvendigvis vannløselig. Vann er bare løsningsmidlet som brukes til å bære finishen. Når finishen har herdet, er vannløseligheten vanligvis borte.

Tenk for eksempel på Timbermate Wood Filler. I henhold til produktbeskrivelsen,

... Timbermate kan reagere med stål av lav kvalitet og bli svart. Hvis dette skjer, er det bare å tilsette vann og fjerne det, eller vente på at det tørker og sliper det av.

Mens produktet fremdeles er vått (uherdet), er det vannløselig. Etterpå må den slipes av, noe som for meg betyr at vann ikke lenger løser det opp. en gang herdet uansett.

Du kan teste vannfastheten til det tørre fyllstoffet ditt på et skrapstykke for å være sikker på om det varer over tid. Bare bor noen hull på et skrap, fyll med fyllstoff, la herde og suge i noen dager. Du burde kunne fortelle om fyllstoffet holder. Et skjærebrett bør ikke bli gjennomvåt uansett, så denne typen test bør være tilstrekkelig til å teste fyllstoffet. p> Dessuten vil jeg unngå tungolje for etterbehandling av skjærebrett. Ta en titt på denne tråden for nærmere diskusjon om hvorfor det er en dårlig idé. Jeg er ikke sikker på matsikkerheten til ren tungolje, men de fleste produkter som selges som tungolje har i dag veldig lite faktisk tungolje i seg og er i stedet for det meste polyuretan.

De fleste bruker bare mineralolje av mat og fornyer den med jevne mellomrom. Min forrige uttalelse om at overflaten ikke påvirker fyllstoffets vannbestandighet, står fortsatt med mineralolje.

Jeg tror ikke det er helt riktig. Jeg ser ut til å huske at du kan rehydrere de fleste kitt selv etter at du er tørr.
Kanskje mens det fremdeles ikke har herdet, men når det har hardnet, tror jeg ikke vann godt mykner det opp igjen.
Graphus
2015-08-27 17:37:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forstår at "vannbasert" og "skjærebrett" ikke høres ut som en god ide

Vannbasert betyr ikke at fyllstoffet er vannløselig etter herding kan det være som med latexmaling (UK: emulsjonsmaling) som er ganske vanntett når den er helt tørket. Men tydeligvis vil det avhenge av produktet.

Retningslinjene fra produsenten til side Jeg vil gjøre en rask test for å sjekke at den faktisk er holdbar når den fuktes på nytt, bare for å være på den sikre siden.

Min vanlige preferanse her er å bruke en hjemmelaget blanding av slipestøv og lim, men jeg forstår at noen mennesker vil være tilbakeholdne med det på overflaten av skjærebrettet.

I begge tilfeller tror jeg du kan forvente at fyllingen ikke vil være usynlig, siden ingen av dem kan være sikre på å absorbere oljen likt. Med kommersielle trefyllstoffer har fyllene en tendens til å bli lettere, med slipestøv + lim som de pleier å bli mørkere.

Brettet blir ferdig med tungolje, ville oljen beskyttet fyllstoffet mot vann?

Jeg tror dette avhenger av noen få ting, kanskje mest på hvor vått brettet vil komme i bruk. Noen mennesker vasker ikke tavlene sine, men tørker dem i utgangspunktet, mens andre vil skrubbe dem i vasken og la dem tørke.

Det kan også være viktig om du bruker "tungoljefinish" (som vanligvis er en olje / lakkblanding og ikke inneholder tung tungolje i det hele tatt) eller faktisk tungolje, ofte solgt som "100% tungolje" eller "ren tungolje" .

Selv om ren tungolje er kjent for å gi veldig god vanntetting, har jeg ikke sett noen faktiske bevis på hvor god dette faktisk er, og mens oljelakkblandinger er et steg opp fra bare olje mht. vanntett (på grunn av tilstedeværelsen av harpikser fra lakkkomponenten) vil de ikke betraktes som et virkelig vanntett belegg. Så igjen tror jeg det er nødvendig med noen testing.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...