Spørsmål:
Matsikker pottemasse / knutefyllingsmasse
Doov
2015-08-24 22:57:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg laget nylig et sluttkornbrett. Dessverre passet jeg ikke nok under limingen, og jeg har et par knuter / knutehull som går gjennom brettet. Det største hullet er omtrent 0,5 "i diameter på den ene siden og 0,125" på den andre. Brettet er ~ 1,25 "tykt.

Vanligvis potter jeg slike hull med superklar epoxy og tilfører til og med sagstøv eller noe hvis jeg vil matche trefargen. Gitt applikasjonen er jeg nølende å bruke hvilken som helst gammel epoxy. Jeg har lest mange tråder (inkludert på dette forumet) om forskjellige matsikre lim / overflater / osv. Jeg har sett alt fra

alle epoxy er mat trygt når det er fullstendig herdet

til

bruk aldri epoxy

Andre tråder nevner PVA lim, CA og skjul lim. Jeg tror ikke noen av disse er gode løsninger for å fylle et så stort hull som det jeg beskriver.

Det virker som FDA CFR 175.300 er mest streng regulering for matsikre belegg / lim. Lurer på om det er noen anbefalinger for en klar pottemasse (trenger ikke å være epoksy) som er i samsvar med FDA CFR 175.300 og som vil være bra for denne applikasjonen.

mulig duplikat av [Hvilken type (r) lim kan jeg bruke på kjøkkenutstyr og -utstyr i tre?] (http://woodworking.stackexchange.com/questions/1397/what-types-of-glue-can-i-use -på-tre-kjøkkenutstyr-og-apparater)
Dette spørsmålet ser etter mer pålitelig begrunnelse. Kanskje en pris på det andre spørsmålet kan være i orden?
Jeg tror ikke det er et duplikat. Jeg leter spesifikt etter en pottemasse i stedet for bare et lim. Titebond III er for eksempel kjent for å være matsikker, men det vil gjøre en forferdelig jobb med å fylle en knute som jeg beskrev. Det aksepterte svaret på det andre spørsmålet nevner skjul lim og CA også. Begge vil ikke gjøre det bra i denne applikasjonen.
la ett hull ligge i et hjørne som et sted å henge det opp fra?
Har du vurdert å bruke tre i seg selv som et "fyllstoff"? Hvis du kan kutte et sirkulært hull / sylinder, rense, over knuten, (eller skjære en firkantet mortise) og fylle den med en treplugg / dyvel, kan du kanskje gjøre det til et behagelig designelement - muligens til og med endgrain av en helt annen farge.
To svar:
grfrazee
2015-08-25 00:37:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

alle epoksyer er matsikre når de er fullstendig herdet

Dette kan være en overdreven uttalelse.

Det finnes matsikre epoksyer. For å bli betraktet som "matsikker", må ingrediensene oppfylle FDA CFR 175.105 & 175.300 (i det minste i USA).

McMaster-Carr har noen til salgs. Permabond lager noen.

West Systems, en annen kjent epoxyprodusent, sier spesifikt at

[t ] o dato, ingen av Gougeon Brothers 'epoksyer oppfyller FDAs forskrifter eller noen annen godkjent drikkevannsertifisering.

For meg betyr dette at ingenting de har er strengt matsikkert. Imidlertid oppgir de også følgende:

Hva med byggherren som avveier risikoen og bestemmer seg for å gå videre mot vår anbefaling? For husbyggeren er det et personlig valg. Hvis du bygger en drikkevannstank, følg de generelle retningslinjene som er nevnt ovenfor; I tillegg kan det være lurt å installere et in-line filter for å fjerne eventuelle ekstrakter og merkelige smaker.

Her anerkjenner de at folk vil bruke produktet mot anbefalinger og gi et par forslag for å redusere sjansen for bivirkninger.

Det kan være andre produsenter som har epoksy av matkvalitet, men dette er det min første Google-søk har funnet.

Gitt applikasjonen, er jeg nølende med å bruke gammel epoksy.

La oss også vurdere bruken av et skjærebrett av tre. De er ikke nedsenket i vann i lang tid (i det minste burde de ikke være det). De fleste butikker er ganske gunstige for en god herding av epoxyharpiksen. Generelt er matvarer ikke spesielt sure, selv om epoksyresistens mot syrer kan bli funnet på denne websiden. Det er mulig at hakking med kniv kan løsne fragmenter av epoxy, som kan inntas. På hans punkt er det virkelig opp til deg som individ om du kan tåle denne risikoen for mulige bivirkninger (personlig ville jeg sannsynligvis gjort det hvis jeg gjennomgikk produktets sikkerhetsdatablad og også leste andre brukeres anmeldelser av produktet for mat -grad verktøy).

Takk for svaret! Jeg så at mcmaster selger 1,4 oz pakker med "FDA-godkjent" epoxy (siden det er mcmaster, forteller de deg ikke hva du faktisk får, men jeg mistenker at det er et masterbond-produkt). De er * veldig * dyre, men jeg antar at det er mulig. Det største problemet jeg har med den delen er at den er oransje / ravfarget, noe som ser ganske latterlig ut mot lønnbrettet. Er det en rimelig måte å fargelegge på? Farge? Sagflis?
Du kan prøve et TrueTint-fargestoff og bare gjøre det svart. Jeg vet ikke at du virkelig vil kunne endre den oransje fargen, så å gjøre den svart kan være den minst støtende handlingen.
@Doov, du kan farge epoksyer på mange måter, sagflis eller slipestøv vil selvfølgelig farge blandingen til en viss grad, men noe tørt pulver kan faktisk brukes, inkludert hvetemel og andre ting rundt huset (f.eks. Talkum og tørket kaffegrut). Du kan også farge med faktiske fargede pulver, dvs. tørt pigment, og den beste hvite er titanhvit som ikke er giftig nok til å brukes i pillebelegg, så det skal være bra her. Lønnslipestøv + litt hvitt pigment bør gi deg en ganske nær fargekamp.
@Doov, Jeg mente [TransTint fargestoffer] (http://homesteadfinishingproducts.com/transtint-liquid-dyes/). Beklager skrivefeilen.
Graphus
2015-08-25 12:15:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Personlig er jeg av den oppfatning at epoksyer er trygge for direkte kontakt med mat (en gang helt kurert) uten spesifikk informasjon om det motsatte, basert på grunnleggende prinsipper. Det er ikke å si at jeg vil bruke hvilken som helst gammel epoxy som overflate for noe som et drikkekar, men jeg vil være helt fornøyd med praktisk talt enhver kommersiell trefinish for tilfeldig matkontakt.

I forhold til styrene dine vil du antagelig ta en mer konservativ posisjon, og det er tre mulige løsninger jeg tror du bør vurdere:

  • la hullene
  • fyll med lim og sagflis / slipestøv
  • plugg med tre

Et hull gjennom et brett ved første øyekast ser ut som en forferdelig helsefare, men i virkeligheten bør det ikke utgjøre mye av et problem hvis det er A, gjennom hele tykkelsen på brettet og B, ikke for smal i diameter. Til å begynne med kommer ingenting til å bli lagt inn der og ikke være godt synlig, og for det andre vil det lett kunne løsnes; faktisk er det ikke mye forskjell mellom sidene av hullene og brettens flanker. Men tydeligvis er det et estetisk problem her, og hull gjennom brettet kan betraktes som stygge. det er mindre epoxy til stede (langt mindre kan støvkomponenten være hovedbestanddelen). Men for å feile enda lenger på forsiktighetssiden, kan du bruke et vanntett lim som allerede er godkjent for bruk på skjærebrett for å feste fyllet. mest vil du sitte igjen med en limlinje ved kanten av pluggen, som ikke er veldig forskjellig fra limlinjene som allerede finnes i tavlen.

Takk for svaret! Min forståelse er at noe sånt som titebond III (f.eks. Vanntett lim) gir en ganske dårlig fyllmasse. Synes du det er realistisk å plugge inn et hull av størrelsen jeg snakker om med titebond III og sagflis? I så fall virker det som et ganske godt alternativ. Grunnen til at jeg vil plugge hullet er tre ganger: stabilitet på brettet, funksjonalitet og estetikk. Som det er, kan jeg lett forestille meg at hullet blir større raskt med nok hugging / skjæring (dessverre er knutehullet nesten midt i midten). Det er dårlig av åpenbare grunner.
Estetisk tror jeg det ville se mye bedre ut hvis hullet ble plugget. Jeg antar at alternativ 3 er gjennomførbart, men jeg vil heller unngå det hvis det er mulig (ekstra arbeid, større mulighet for å gjøre ting verre osv.).
@Doov, FWIW Jeg har plugget hull som er mye større enn 1/2 "diameter med lim + sagflis, riktignok var dette ikke et skjærebrett, men de herdede fyllene virker ekstremt robuste. Gjort med epoxy, de er enda tøffere, så mye faktisk når det gjelder plugging med tre, hvis hullet er nær størrelsen på en kommersiell dyvel, kan du bare lime en kort seksjon inn og så nesten skylles når limet har herdet, etterfulgt av paring bort overflødig med en skarp meisel før du sliper for å gjøre den endelige flatingen.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...