Spørsmål:
Råd om å reparere en ødelagt seng
KZ.
2016-11-12 02:00:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi flyttet nylig, og en seng ble ikke satt sammen ordentlig (feil skruer ble brukt). Som et resultat delte et av platene seg der en skrue forbinder langsideplaten til et ben. Du kan se splitt- og skruehullet øverst på bildet nedenfor. Brettet splittes rent og den andre delen (ikke avbildet) er ett komplett stykke.

Jeg har ikke erfaring med trebearbeiding og har bare gjort små reparasjoner før. Kan jeg bare (klemme og) lime de to delene sammen igjen? Vil det holde? Trenger jeg noen ekstra seler eller støtter? Noen tips for hvordan det skal se bra ut hvis det er behov for seler?

Split board

To svar:
Ashlar
2016-11-12 03:59:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det ser ut til at du er på rett spor. Det skal være mulig å reparere stykket ved å lime det. Du trenger 3 eller 4 klemmer for å holde det løse stykket i full kontakt med brettet vist på bildet. Bruk et trelim som Titebond (1,2, 0r 3 vil alle fungere) tilgjengelig på jernvareforretninger, Home Depot eller Lowes. Legg rikelig med lim på begge kontaktflatene, slik at noen klemmer seg ut når klemmene strammes. Du kan rydde ut klemmen med en fuktig fille. La det hele sette seg over natten, og det skal være klart til å settes sammen igjen. Lykke til!

Før du påfører lim, må du tørke og passe stykkene for å sikre at de lett passer sammen igjen. I et brudd som dette er det vanligvis noen strenger som bare kan gli sammen ved å bevege seg i lengderetningen. Under alle omstendigheter må du forsikre deg om at lim påføres slik at overflaten på begge delene er helt dekket. Juster brikkene forsiktig, og fest dem så som en gal, og sørg for at klemmen ikke utilsiktet utjevner brikkene.
Flott! Takk skal du ha.
Jeg vil bare legge til at siden det brøt akkurat der møblerutstyret går, vil du være nøye med å ta hensyn til disse hullene for å holde så mye lim unna dem som mulig, slik at maskinvaren din ikke har noen problemer når det er gjort.
ratchet freak
2016-11-14 15:18:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etter å ha limt bruddet sammen, kan du også forsterke stykket ved å bore et hull gjennom toppen og sette en skrue i eller lime en dyvel i den.

Dette vil gi styrken til treet over korn. Slik at hvis treet begynner å svikte igjen, vil skruen eller pluggen holde brikkene sammen.

Du kan skjule skruen ved å sette den inn og sette en treplugg oppå den.

Med et nytt brudd som dette vil den limte skjøten være like sterk eller sterkere enn det omkringliggende treet, forutsatt at de ødelagte ansiktene kan bringes sammen tett og det brukes fast klemmetrykk.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...