Spørsmål:
Stanley Bailey froskjusteringsproblem
Elbonian
2017-08-23 02:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kjøpte nylig en vintage Stanley Bailey nr. 4 (Type 19 tror jeg, jeg er ny disse verktøyene), og etter å ha lappet sålen og froskens overflate og satt den sammen igjen, fant jeg ut at jernet er skjevt og jeg må sette sideveis justeringsspak nesten helt mot høyre for å få jevne spon.

Uansett hva jeg prøver å justere frosken, er jernet skjevt vertikalt eller ikke vinkelrett på halsen. Fra toppen ser det bra ut:

throat_and_frog_upperside

Men når jeg legger i strykejernet (sideveis justeringsspak i midten) ser det slik ut nedenfra:

throat_underside

Når jeg ser på de nederste områdene der frosken hviler på sålen, virker de asymmetriske (jeg arkiverte en av de indre kantene fordi jeg trodde den satt fast på litt maling) . Jeg la til linjer for å gjøre det mer tydelig.

frog_underside

Og siden som har mindre kontaktflate i bildet over ser også ut til å være fetere hvis jeg ser på dem fra fronten:

frog_front

Strykejernet er ganske firkantet og flatt. Jeg prøvde også et annet skjærejern enn nr. 5, og problemet er det samme.

Gjør du noe galt, eller er dette en mangel på produksjonen? Er det mulig eller til og med vanlig for Stanley Bailey-fly (av en eller annen tid)? Og i så fall, hvordan kan jeg fikse det? Skal jeg prøve å arkivere det? Jeg antar at jeg også må korrigere det øvre kontaktområdet?

Se på posisjonering av frosken og jernet til hverandre. Sett først frosken i flyet og undersøk stillingen for justeringsspaken. Spaken skal sentrere i frosk / jernåpningen og på midtlinjen til flyet. Kontroller at det ikke er for mye spill i justeringsarmen før den griper inn frosken.
Siden dette er etter fettling, sprang jernet ut ujevnt før du gjorde noe med flyet? Gitt hvor mye det er av, forestiller jeg meg at det hadde vært merkbart.
@Graphus Dessverre tok jeg den fra hverandre med en gang uten å inspisere dette aspektet. Det var ganske rustet, så jeg gadd ikke å prøve det før jeg startet restaureringen.
Dette er betimelig. Tro det eller ei, jeg har * nøyaktig samme problem * med * nøyaktig samme plan *.
@CharlieKilian Hyggelig å vite, at jeg ikke er alene. ;) Jeg kryssposterte problemet mitt her: http://www.ukworkshop.co.uk/forums/frog-adjustment-problem-t107324-15.html - det kan være lurt å ta en titt på forslagene der.
Forslaget om å shim det er bra. Jeg skal prøve det og se om det gjør en forskjell.
To svar:
Elbonian
2017-08-25 02:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å oppdatere på hva jeg endelig gjorde:

Jeg jobbet opp motet til å arkivere frosken, og det kom veldig bra ut! ;-)

Først la jeg noen skiver under kontaktområdene til frosken på den ene siden for å finne ut hvor stor forskjell det er.

frog_washers

Jeg installerte alt med skivene på plass, og det fungerte fint ved første forsøk. Jeg kunne la lateraljusteringsspaken i midten [i] og [/ i] få jevne spon.

Jeg målte tykkelsen på skivene (1 mm) og gjorde merker på siden av frosken med en kniv og en kaliper. Jeg arkiverte den ned til merkene og prøvde å få den så flat som mulig (og alt i samme plan). Jeg måtte pusse den øvre delen på en granittflis, fordi jeg ikke klarte å gjøre det med filen. Jeg testmonterte den innimellom.

Etter at jeg ikke kunne føle mer å vri, satte jeg alt sammen igjen og: ta-da! Det passer bra, og jeg kan la spaken være nesten nøyaktig i midten. Jeg er mye lykkeligere nå. ;-)

Utmerket løsning! Første gang jeg har hørt om at mye materiellfjerning fra den ene siden av en frosk er nødvendig, så det er godt å vite at det kan være tilfelle. Jeg får gamle vrak på loppemarkeder og bilstøvler noen ganger, og du vet aldri hvilke tilstandsproblemer som lurer under rusten når du kjøper dem.
Kudos for tekst og klare og illustrerende bilder og følge opp løsningen.
Graphus
2017-08-23 13:21:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hadde vanskelig for å visualisere ting fra bildene, så jeg har en frosk her foran meg for å sammenligne. Dessverre hjelper det meg ikke å finne ut hva som er galt med flyet ditt!

Gjør du noe galt, eller er dette en produksjonsfeil? Er det mulig eller til og med vanlig for Stanley Bailey-fly (av en eller annen tid)?

Jeg tror det er en feil i flyet, selv om jeg ikke kan finne ut hva det er * du ser en viss variasjon på dette rutinemessig på Bailey-mønster metallplan (i hvert fall på masse -markeds, jeg vet ikke om LN-, Clifton- eller Veritas-fly har denne typen problemer med sine høyere toleranser).

Jeg må sette sideværts justeringsspak nesten helt til høyre for å få jevne spon.

Det er løsningen din akkurat der.

Uansett om flyet var slik før du gjorde noe med det, hvis spaken for sidejustering skyvet langt til høyre kan du ta jevne spon og kjøre flyet på den måten. Det er helt greit å ha satt opp et benkfly på den måten - hvis du ser på bilder av mange årgangsfly som er brukt i amatør- og profesjonelle verksteder, finner du eksempler hvor spaken er i denne posisjonen. Noen lene mot venstre eller høyre vil være nede for å skråne i mekanismen, men slop vil ikke redegjøre for tilfellene der den er presset langt over, så noen ganger vil det være å justere for denne typen projeksjonsproblem.

>

* Jeg tror det er en kombinasjon av faktorer i stedet for ned til en ting, og det er derfor årsaken ikke skiller seg ut

Takk for bekreftelsen på at det ikke er helt uvanlig. Selv om jeg må innrømme at jeg kan få det til å fungere fint, er det fortsatt en torn i siden for å se spaken som "henger over bord".


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...