Spørsmål:
Rengjøringsverktøy etter å ha arbeidet med grønt tre
Matt
2015-08-05 17:44:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fortsatt på hytta og prøver å lage en buesag av en eller annen grønn poppel. Det var en kommentar på det siste spørsmålet mitt om å være sikker på at jeg rengjorde verktøyene mine etter å ha jobbet med grønt tre. Spesielt var det en kommentar om å være sikker på å bruke olje på verktøyene. Jeg vet ikke om det har betydning hva slags olje eller hvordan den skal påføres og fjernes.

Hva gjør jeg med verktøyene mine etter at de har bearbeidet grønt tre?

Fire svar:
grfrazee
2015-08-05 18:10:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tørk av smuss, smuss og eventuelt kaste av verktøyflatene (du kan bruke vann eller et annet løsemiddel hvis det er veldig sta) og tørk grundig. Husk kantene når du gjør det, både fra å gni for mye korn i dem og sløve dem og være forsiktig så du ikke klipper deg selv.

Etter det bruker jeg den oljen som er nyttig. Vanligvis er dette 3-i-1-olje, men av og til lim inn voks, bivoks, luftverktøyolje, kokt linolje, Boeshield eller til og med talg av noe slag. Bare tørk på et tynt lag, så skal det være ok.

Egentlig alt du vil gjøre er å legge en slags film som forhindrer oksidasjon av overflaterusten, slik at alle slags hydrofobe materialer er tilstrekkelig. Noen kan vare lenger enn andre (som det tykke, goopy laget av kosmolin jeg har funnet på nye gamle skytevåpen i forhold til et strøk med WD-40, men vi vet alle hva som ville være å foretrekke for å belegge et ofte brukt verktøy).

voks og lignende vil også fungere som et smøremiddel for ikke-skjærende område som kommer i kontakt med treet, som bunnen av et treplan, sagbladet over tennene osv.
Jeg vil holde meg borte fra WD40, da det er en "vanndispergeringsformel" og har en tendens til å være veldig midlertidig. Tyngre, ikke-flyktige oljer er best.
@BrownRedHawk, var enig. Men hvis man bare har WD-40 å bruke, er det bedre enn ingenting.
@grfrazee Å absolutt! Jeg er også skyldig i "WD40 / Duct Tape Rules": Hvis den beveger seg og den ikke burde = Ducttape, hvis den skulle bevege seg og den ikke = WD40
bowlturner
2015-08-05 18:09:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det store problemet med grønt tre er fuktighet. den har mye vann og selvfølgelig liker ikke jernverktøy det. Noe tre har tonehøyde som selvfølgelig holder seg til verktøy og kan rengjøres med et løsemiddel som tynnere. Noen saps er også lett etsende, så min anbefaling vil generelt være å tørke ned verktøyene, tørke dem opp og legge en lett olje på dem. Det kan være noe så enkelt som å spraye dem ned med WD-40. De trenger ikke mye.

Graphus
2015-08-05 21:56:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noen WD-40 der? Det er et flott produkt å bruke for denne applikasjonen, da det vil gjøre to ønskede ting samtidig: fungerer som løsemiddel for eventuelle harpikser eller tannkjøtt som er igjen på overflaten og driver ut vann.

WD-40 er et akseptabelt rustforebyggende middel på kort sikt, men hvis du vil ha bedre beskyttelse, tørk av på et lag med nesten hvilken som helst tilgjengelig olje eller fett. Bokstavelig talt er nesten alt annet enn smør fint * inkludert alle matoljer eller salatoljer, smult, vegetabilsk forkortelse, mineralolje, babyolje (også mineralolje, bare duftende) eller vaselin.

TBH Jeg tror ikke du trenger å være for bekymret for dette. Jeg har jobbet med vått tre noen ganger nylig (ikke grønt, bare fortsatt fuktig fra å være vanntett) og jeg har ikke hatt noen problemer med å ruste. Alt verktøy som ikke har rustfritt stålblad, hadde blitt smurt eller vokst på et eller annet tidspunkt tidligere, og etter bruk tørket jeg bare av med papirhåndklær og lagret dem uten uhell.

* Smør inneholder en overraskende mengde vann,> 15% i USA.

MatthewR
2015-08-14 19:23:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg opplever at mosituren i gressved sporer rust veldig raskt. Jeg bruker jojobaolje https://www.lie-nielsen.com/product/tool-care/tool-care-jojoba-oil-?node=4117 på verktøyene mine på slutten av hver dag hvis de har berørt grønt tre.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...