Spørsmål:
Etterbehandling et skrivebord eller bordplate?
Liam Owens
2016-08-06 15:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ønsker å lage et eget skrivebord og er ikke sikker i trinnene jeg må ta for å fullføre det med hensyn til oljing og påføring av noe sånt som polyuretan som ser ut til å bli brukt i alle YouTube-opplæringene (det er litt vanskeligere å finne i Storbritannia).

Jeg tenker på å bruke dansk olje eller en valnøtt satin lakk. Overflaten skal brukes til arbeid, spising og drikking. Må jeg påføre polyuretan eller et annet lag etter å ha påført enten oljen eller lakken. Vil oljen også påvirke treets farge?

Skål.

Tre svar:
Graphus
2016-08-08 14:23:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

oljing og påføring av noe sånt som polyeuretan som ser ut til å bli brukt i alle YouTube-opplæringene

OK må kjøres gjennom en rekke grunnleggende først.

For det første en generell forsiktighet, mange mennesker som legger ut enkle guider på YouTube og andre steder, er noe forvirret eller forvirret i det de gjør for å fullføre. Det er et komplekst og noen ganger forvirrende emne, men mye av det er ganske enkelt folk som gjentar trinn de så eller leste andre steder uten å tenke på hva det er de faktisk gjør. Og i tilfelle det må sies, vil du en gang se råd som er helt gale 1 .

Nå om hva du planlegger å bruke.

Du trenger ikke å olje og lakk. Du kan velge å bevisst av en eller to grunner, men du kan bare gjøre det ene eller det andre hvis du vil forenkle ting, redusere antall produkter du trenger å kjøpe og øke hastigheten på prosessen.

For et skrivebord vil jeg personlig bruke lakk selv, da det er det tøffeste av alternativene du vurderer (litt mer om dette nedenfor) og kanskje like viktig for deg, det kan være like enkelt å bruke som noe annet.

(det er litt vanskeligere å finne i Storbritannia)

Polyuretan, eller poly for kort, er ikke vanskeligere å kjøpe i Storbritannia enn det er i USA, er det bare vanskeligere å identifisere. Enhver lakk du kjøper kan være (kan til og med være sannsynlig å være) polyuretan allerede, det er bare det at vi navngir noen av produktene våre annerledes.

Hvis du kjøper en lakk og ikke tilfeldigvis er en polyuretan, vil det være en av bare noen få varianter, og alle er egnede til å bruke som en sluttfinish i seg selv, så du trenger ikke bekymre deg om dette for mye. Generelt, hvis et lakk plugger at det er ripebestandig, er det alt du trenger å vite for et bestemt program, for eksempel skrivebordet.

Må jeg påføre polyeuretan eller et annet lag etter å ha påført enten oljen eller lakken.

Her er en av de klassiske tingene som blir sølet på nettet, du trenger ikke å polyuretan etter lakk fordi polyuretan er lakk .

Poly er bare en bestemt type lakk, selv om noen purister liker å klassifisere det hver for seg, tar de feil fordi "lakk" aldri var en ting, så lenge det har blitt solgt kommersielle lakker der har vært forskjellige versjoner tilgjengelig med forskjellige styrker og svakheter. Polyuretan er bare en til i en lang rekke lakkinnovasjoner som går hundrevis av år tilbake.

Når det gjelder "dansk olje", til tross for navnet, er den ikke en olje. Mer nøyaktig er det klassifisert som en 'oljeavslutning', men selv det er litt feilaktig å si, for selv om den i stor grad består av olje, er den i virkeligheten en blanding av olje og lakk (med litt eller mye ekstra spiritus). Dette er en av hovedårsakene til at jeg ikke er fan av det kommersielle produktet - det er så enkelt å lage ditt eget. I tillegg blir det mye billigere, samtidig som det gir deg friheten til å variere ingrediensene som du foretrekker.

vil oljen også påvirke treets farge?

Alle overflater påvirker treets farge til en viss grad. Vannbaserte overflater og lakker endrer treets farge minst.

Olje vil generelt påvirke fargen mest, fordype tonen og gi litt gul-oransje eller gul farge. Olje øker også kontrasten mest, forstørrende kornmønstre eller figurer i treet, og det er derfor det noen ganger bevisst brukes i kombinasjon med lakk, for å forbedre kornet (kalt "popping the grain") før den endelige finishen pågår. / p>

Lakk vil generelt påvirke fargen bare ett trinn ned fra ren olje (merk: dette refererer bare til oljebasert lakk).

Ettersom "dansk olje" er et sted mellom olje og lakk, påvirker den farge omtrent i midten, generelt mer som olje og mindre som lakk skjønt.

Dette antar åpenbart en farget lakk eller "dansk olje" produkt, det er selvfølgelig mange fargede versjoner tilgjengelig som vil gjøre treet rødere, brunere eller hva som helst.

Jeg tenker å bruke dansk olje eller en valnøtt satinlakk. Overflaten skal brukes til arbeid, spising og drikking.

En av disse er egnet for dine behov her hvis den brukes riktig, og det viktigste er at det brukes nok strøk.

Hvis du vil ha maksimal beskyttelse mot varme krus , sølte væsker, skraper og riper, gå med lakk da dette bygger opp et belegg på treet (lakk er en filmfinish ikke en gjennomtrengende overflate, fordi den bygger en faktisk film på overflaten).

For å lette applikasjonen og sikre gode resultater, vil jeg anbefale å tynne lakken for å gjøre den til det som kalles tørke lakk, og tørk den av med en fille. Merk: klutene skal spres flatt for å tørke, ellers utgjør de en brannfare.

[1] Du finner unødvendige trinn som markedsføres som en må-gjøre-alle- tid (min favoritt er å pusse mellom lakkstrøk for å garantere vedheft fordi dette er tull) og noen ganger er viktige trinn utelatt. Alle som ønsker å lære etterbehandling, vil tjene mye bedre ved å lese en rekke moderne etterbehandlingsbøker og sammenligne notater mellom dem i stedet for å stole på tilfeldige guider fra YouTube av ukjent kvalitet.

Fantastisk svar, takk. Jeg tror jeg vil gå for lakken, jeg går etter en kombinasjon av hvitt og valnøtt. Sett mange møbler ved hjelp av dette, og jeg elsker det. Forhåpentligvis vil det slå bra ut. Jeg vil bruke trefiner (furu) tror jeg og bruker enten en valnøttbeis eller lakk.
@LiamOwens,, det kan være lurt å vurdere å gå et skritt over nåletrefiner hvis budsjettet vil strekke seg til det. Den slags lag er ikke spesielt vanskelig og kan være veldig sprø inni, noe som gjør kantene vanskeligere å avslutte.
Ast Pace
2016-08-06 23:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er litt av en dansk oljekjemper. Det har vært så bra for meg at jeg har problemer med å si noe dårlig om det. Innse at du vil få en matt overflate.

For omtrent førti år siden lagde jeg et bord som etter å ha pusset etter hjertens innhold (stol på meg, hjertet mitt er lett fornøyd når det gjelder sliping), avsluttet jeg det med tre eller fire strøk dansk olje, selv om instruksjonene sier at du skal bruke rikelig en gang, tørker du av overflødig.

For å påføre gjentatte belegg, som hver for seg tar veldig lite ekstra olje, brukte jeg fint vått / tørt sandpapir (sandpapir 300 eller 400 eller enda høyere korn).

Den ferdige overflaten er ikke utsatt for ringer fra fuktighet og tørkes lett av.

Hvis overflaten skulle få riper, kan den lett slipes ut og påføres et nytt lag med olje. (Eller du kan hoppe over pussingen.) Faktisk, hvert 10. til 15. år har jeg pusset om bordplaten - dette består i å fjerne rot fra toppen, rengjøre alle åpenbart tilsmussede steder og gi den en rask omgang med fint sandpapir (180 - 220 korn), og påfør deretter et lag med olje med et fint vått / tørt sandpapir som i den opprinnelige etterbehandlingen. God som ny når den har fått sjansen til å tørke. Hvis det er gjenværende olje eller slipeskorpe, må du bare tørke den av med en fille.

Ljk2000
2016-08-06 18:55:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er hva jeg gjør. Når du er ferdig med pulten, sliper jeg den ikke høyere enn 220. Så bruker jeg den valgte flekken på fargen. Når det er tørt, vil jeg anbefale å bruke polyuretan. påfør minst 2-3 strøk. Dette vil bidra til å beskytte treet fra å bli skadet. Jeg er ikke sikker på om oljen vil farge treet. Jeg vil tro at hvis oljen har en farge på den, så vil treet ha samme farge også. Jeg håper dette hjelper litt.

Oppdatering: Jeg undersøkte litt for deg etter alternativer til polyuretan. Gå til nettstedet for å lese om dem, men det er "Tung oil, Linseed oil, Eco House Hardwood floor oil, Candelilla wax, bio paint, and AFM Safecoat" Fra det ville jeg få er enten voks eller safecoat. De andre er oljer og jeg kan ikke se hvordan de kan beskytte treverk, men jeg brukte aldri olje. http://greenlivingideas.com/2014/07/28/5-nontoxic-alternatives-polyurethane/Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...