Spørsmål:
Er det en grunn til ikke å lime en trebolt i trådene?
bowlturner
2015-05-13 01:51:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg venter spent på ankomsten av det nye tappesettet mitt fra Beall, og en av bruksområdene jeg tenkte på var å lage en hammer - snu et hode og bank deretter på et hull og skru inn et trehåndtak (jeg har et par andre lignende prosjekter på docket også).

Nå annet enn å ikke være i stand til å enkelt fjerne håndtaket (skal jeg knekke det eller ha lyst på en annen), er det noen annen grunn til ikke å gjøre det? Selv på baksiden, er det veldig gode grunner til å gjøre det? (Jeg tenker at den ikke vil løsne når den er i bruk!)

Når du får det trådsettet, legg ut en veiledning om hvordan du bruker den. Jeg har tenkt på å få en.
@LeeG Vil gjøre. Jeg gleder meg til å prøve det. Sannsynligvis vil det ikke være i minst en uke før jeg kan prøve det.
Elsker Bealls verktøy.
Fem svar:
Caleb
2015-05-13 02:02:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

er det noen annen grunn til ikke å gjøre det?

Hvis du virkelig vil at det skal limes, er det ikke noe problem å lime det. Men hele poenget med å bruke tråder i stedet for lim eller en kiletone er at du kan demontere en gjengeforbindelse.

er det veldig gode grunner til å gjøre det?

To, som jeg kan tenke på:

  1. Selv om tråder kuttet i tre er nokså sterke for mange bruksområder, blir de kuttet over kornet og kan knekke. Hvis trådene i det hele tatt er løse, kan kraften til et hammerslag påføres bare en del av trådene og føre til at de knekker. Lim kan bidra til å støtte trådene og spre slagets kraft jevnere. i forhold til hodet. Det ville være vanskelig å trå håndtaket slik at det bunner ut med håndtaket i nøyaktig riktig posisjon, slik at du trenger lim eller andre måter å holde håndtaket riktig.

Det er en av grunnene til at jeg stilte spørsmålet. Kanskje etter å ha laget en vil det være mer åpenbart hvor godt den vil holde seg tett.
LeeG
2015-05-13 02:01:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis jeg skulle lime det, ville jeg bare laget en standard konisk skjøt med en kil til slutt - mye enklere.

Liming av det vil gi deg styrken til en mekanisk forbindelse med limets varighet, men du kan få nesten den samme styrken ved å bare tre den, og i utgangspunktet trekke kjedelig hodet inn. Når håndtaket er tredd på, bor et hull gjennom hodet, inn i og gjennom skruene, og sett i en skrue eller dyvel for å holde det på plass.

rob
2015-05-13 09:47:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Caleb nevnte, er hele poenget med å bruke en gjenget skjøt å gjøre det enkelt å demontere - vanligvis å erstatte en del eller å bryte noe ned for lagring. Hvis du vil ha en permanent forbindelse, kaster du bort tid, krefter og muligens penger (hvis du måtte kjøpe kranen spesielt for dette prosjektet) ved å tre og deretter lime forbindelsen permanent.

Hvis du vil for å kunne demontere skjøten senere, men ønsker å låse trådene på plass i mellomtiden kan du bruke skinnlim. Når du trenger å demontere skjøten i fremtiden, kan du bare varme opp skjøten og skru den av. Men igjen, du kan gjøre det samme med en vanlig gammel mortise og tenon.

... på baksiden, er det veldig gode grunner til å [lime en trebolt i trådene] ?

Jada ...

  1. hvis du lager en gjenget trestang (f.eks. for et skruestik) som bare trenger å løsnes i den ene enden , eller vil kanskje aldri trenge å bli løsrevet.
  2. hvis du vil øve deg på å trykke på tråder, men du vil slå ut noen få prosjekter samtidig.
  3. hvis du har en design som bruker tråder som visuelle elementer, men som aldri skal demonteres (f.eks. kanskje noen gjengestenger av tre som brukes som kryssavstivning mellom bena på en krakk.
  4. hvis den løsnes når du ikke ikke vil det, og du har bestemt at du aldri vil at det skal skrus ut igjen.
Hvis du ikke bakte den i en ovn, ville det være vanskelig å bruke nok varme på innsiden av et hammerslag til å myke skinnet.
Jeg tenkte på en varmepistol eller dampbåt, men tilsynelatende er det også vanlig å bore et lite hull og injisere varmt vann og / eller eddik for å frigjøre skinnlimet. Riktignok ville det trolig være vanskeligere å mykgjøre gjemmelim i en gjenget forbindelse enn i en mortise og tapp.
Matt
2015-05-13 02:07:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er enig med LeeGs svar. Sett det hele igjennom og bruk et annet treverk gjennom tråden som stopp.

Gjenbrukbart håndtak

Hvis du ikke forsegler håndtaket i hodet, så kan du bruke det med flere hoder hvis du ønsker det. Hvis du ville lage håndtaket til noe mer som bare holder fast med tråder, ville ikke lim være å foretrekke. Si om du skulle slå en og ta tak i den? Da trenger du ikke lage en haug. Eller hvis hodet brakk, kan du bruke håndtaket på nytt.

Lim kan svekke

Selv om dette vil ta tid, kan faktisk bruk av hammeren svekke limfugen. Jeg har sett dette skje med butikkoster. Siden du tråder den, vil jeg se at denne prosessen tar litt tid, men jeg mistenker at den vil skje. Å bruke et stopp som et stykke dowel ville ikke være en dårlig idé.

Kanskje du kan gjøre begge deler. Kan imidlertid være overkill for bare en hammer. Jeg antar at jeg foreslår at det er bortkastet innsats for å lime det. Hvis limet brøt forseglingen, kan hammeren bevege seg mens du bruker den.

Et annet nyttig poeng ville være hvis du blir fornøyd med å tappe, så kan du bruke det samme håndtaket til flere verktøy.


Gruve er bare en gammel kroketkjøpesal som jeg justerer med jevne mellomrom med kiler når den beveger seg.

Croquet hammer? Det er ikke Cricket! ;-)
Jeg vil bli overrasket om dette ble limt at det ville oppstå en feil i limfugen i bruk, det er tross alt mange butikklagde kjøpesentre som har konstruerte hoder i stedet for et solid stykke med en gjennom-mortise. Ikke mange feil med de (så vidt jeg vet).
@Graphus Du kan ha rett. Sjofel konstruksjon kan ha noe å gjøre med det, så vel som limvalg. Jeg prøvde å oppdatere svaret mitt for å skifte fokus bort fra det punktet
Graphus
2015-05-13 12:47:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det noen annen grunn til å ikke gjøre det, bortsett fra ikke å kunne enkelt fjerne håndtaket (skal jeg knekke det eller ha et annet)?

Jeg tror at å miste evnen til å enkelt håndtere på nytt er den viktigste grunnen til ikke å gjøre det. Jeg kan ikke forestille meg at du vil ha noen problemer med at et gjenget håndtak holder seg tett i bruk uten lim.

Er det veldig gode grunner til å gjøre det selv på baksiden? (Jeg tenker at det ikke vil løsne når det er i bruk!)

For å være ærlig kan jeg ikke tenke på en!

Hvis du vil ha en ekstra sikkerhet, før trening, kan du tørke ut enden av håndtaket ved å plassere det i nærheten av en varmekilde i et par timer, og deretter skru hjem. Når håndtakets fuktighetsinnhold kommer i likevekt, vil det hovne opp og låse det enda mer fast på plass. På en gjetning for de fleste skoger vil dette sannsynligvis føre til at inventaret blir permanent; en grundig voksing av trådene kan forhindre dette, men ingen måte å være sikker på.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...