Spørsmål:
Vil disse bordbena støtte dette bordet?
Programmer
2015-11-05 22:25:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vil disse bordbena være i stand til å støtte dette borddesignet, eller vil de trenge ekstra støttefunksjoner? Jeg snakker spesielt om den strukturelle integriteten til bena, og ser hvordan de er vinklet. "V" er festet til bordet og bunndelen ved hjelp av to kjeks ved hver skjøt. Treet er Red Cedar (for mykt, jeg vet det).

X ray table

Det er tverrstivere på plass parallelt med de korte endene under bord. De er 5 av dem jevnt fordelt.

Jeg beklager den dårlige skissekvaliteten.

Er det noe slags forkle der? Jeg vil tro at det å rakke ned lengden ville være et veldig problem her.
Det er ikke et forkle. Det er imidlertid kryssstøtter under bordplaten. Jeg er mer bekymret for den strukturelle integriteten til bena med hvordan de er vinklet.
To svar:
Matt
2015-11-05 22:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det designet vil ha problemer med reoler (basert på det jeg kan se fra det synspunktet du viser 1 ). Hvis jeg står ved enden av bordet og skyver litt på kraften, vil bena trolig bryte fra bordplaten.

Bordet har forkle og / eller bårer som hjelper til med å redusere dette. Du trenger noe for å spenne bena. Ta en titt på dette shaker-stilbordet. Det var den første jeg fant som viste noen detaljer under toppen.

Shaker style

Bilde fra mjolk.ca

Shaker-stil (de som i det minste ser ut som ovenfor) bruker ikke bårer som holder mer ledig plass under bordet. Det er et estetisk valg, og du kan enkelt ha et par bårer som forbinder de motsatte bordbenene.


Beina slik de er på egenhånd, bør være fine, men jeg vil gå på mortise og tenonsnekkeri til beina for både bordenden og føttene. Det ville gjøre benmonteringen mer stabil. Så lenge en del av rammen (som ikke er bordplaten) forbinder bena, skal den være OK.

1 Å bruke Xray-visning i SketchUp er en måte å vise oss under toppen uten å måtte gi to bilder

Noen forslag til seler?
@Hooplehead24 Jeg gjorde noen endringer for å være mer tydelige.
Jeg redigerte bildet for klarhet.
Takk for oppdateringene. Svaret mitt står fremdeles med den nye informasjonen.
Hvis du ser nøye på bordet på bildet, vil du se en knapt synlig båre i hver ende som forbinder toppen av bena. Dette er et ekstremt elegant bord.
Graphus
2015-11-06 14:23:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommer disse bordbena til å støtte dette borddesignet, eller trenger de ekstra støttefunksjoner?

Når jeg ser på tilleggsdetaljene i kommentaren din, er jeg ganske sikker på at det er nok støtte.

"V" er festet til bordet og bunndelen ved hjelp av to kjeks ved hver skjøt.

Dette er ditt største designproblem her, hvis jeg tolker intensjonen din riktig. Det er viktig å ikke feste bordplater i heltre på benmonteringer, da det begrenser sesongens bevegelse - treet på bordplaten må være fritt til å utvides og trekkes sammen ettersom fuktighetsinnholdet går opp og ned gjennom året (en naturlig syklus, relatert til fuktighet i miljøet).

I stedet for å bruke kjeks, ville det være bedre å feste bordplaten til korsstøttene ved hjelp av hardvedknapper (til venstre), eller enklere, ekspansjonsplater (høyre):

Tabletop fastener options

Merk at det er mange andre metallfesteralternativer for å feste bordplater, jeg er en fan av ovennevnte type, da de er de enkleste å installere; de selges også som "bordbåreplater" i tilfelle det hjelper å finne en kilde.

Bra poeng å ta opp. Jeg savnet den.
Hvordan vil du foreslå å sikre "V" til tabellen basert på bildet jeg ga? Kan jeg bare bruke en av de "båreplatene" på hver side av et ben?
@Hooplehead24, Jeg ville ikke feste dem direkte. Jeg trodde de ville feste seg til lekter som løp under bordplaten (det var det jeg trodde kommentaren til "kryssstøtter under bordplaten" refererte til) og det er den rette måten å feste ben på et bukbord, uavhengig av andre aspekter ved bendesignet .


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...