Spørsmål:
Hva er en passende tresort for å lage lekeblokker?
longneck
2015-06-26 20:47:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kona ønsker å lage spesialmalte lekeblokker som en gave til en venn. Blokken vil være omtrent 3 inches per side, eller hvilken dimensjon som er praktisk basert på treet jeg kjøper. Jeg planlegger å kutte dem med bordsag.

Hvilken tresort passer for dette prosjektet? Ideelt sett ville det være tilgjengelig på et stort hjem forbedringssenter, men jeg er åpen for andre alternativer hvis de har betydelige fordeler.

Også: https://woodworking.stackexchange.com/q/6053/5572
Fem svar:
TX Turner
2015-06-26 21:04:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De store hjemmeforbedringssenterene i mitt område lager ikke fint tømmer tykkere enn 3/4 ". 2x furutømmer, sikkert, men ingenting du vil bruke til å lage et leketøy til barn som kan gå i munnen .

Jeg vil anbefale hard lønn for egenskapene:

  • Dimensjonalt stabil
  • Korn (ikke sannsynlig å produsere splinter)
  • Tar maling godt
  • Sjekk motstandsdyktig (holder til å bli slobberet)
  • Holder i mer enn en generasjon barn.
OK, jeg selges på lønn. Jeg vil justere prosjektkravene for å møte det lønn jeg kan få tak i.
Jeg finner lønnslaminater også bra, så det er lett å lime opp noen lønnbrett for å lage større blokker.
bowlturner
2015-06-26 21:43:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egentlig kan 2x4 være helt greit for dette, avhengig av hva du faktisk ser etter som sluttprodukt. De kommer i tykkere dimensjoner og er et mykere treverk.

Hvis du ønsker å lage noe mer som dette

enter image description here

Så vil jeg gå med hardt treverk. Eik, lønn er begge gode skoger å bruke. Jeg vil se etter en art som de har i både vanlig tømmer og matchende plugger.

Hvis du kjøper 2x4, må du ikke kjøpe trykkbehandlet tømmer. Dette treet kan behandles med giftige kjemikalier som ikke skal plasseres i barnets munn.
@Ray Utmerket poeng! Den grønne fargen mens den er "kul" bør unngås for leker ...
Ast Pace
2015-06-27 21:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har laget mange blokker med bjørk. Det er et slitesterkt løvtre, ikke så tungt som lønn og generelt rimeligere.

Så rimelig som 3 "kuber kan høres ut, kan du være veldig fornøyd med 1 1/2" kuber som vil være en størrelse som du kan enkelt skaffe deg tre. Du vil kjøpe 2 "brett, og når du får dem planet glatt, vil du se på noe nær 1 1/2". Også, små hender vil ha problemer med å gripe 3 "blokker, og når de små hendene vokser litt, kan 3-tommers bli tunge, farlige missiler. bjørk.

Jeg bor i Europa og ser bare blokker laget av bjørk. Maple er ikke som vanlig her som i Nord-Amerika.
_ "... tunge, farlige raketter ...." _ - Bra poeng.
user148298
2015-06-26 22:46:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du bør vurdere allergi og toksisitet. Maple gir deg alle egenskapene du ønsker og er allergivenlig. Det er derfor de fleste trelekene er laget av lønn.

Hvorfor vinner lønn over eik, furu og poppel?
Bøk er også et vanlig valg, siden det er billig, holdbart og enkelt å bearbeide.
@IanLewis Bøk er ofte dyrere og vanskeligere å finne enn eik, lønn, poppel og furu i USA. Som en sidemerknad er jeg overrasket over hvordan Southern Yellow Pine blir beundret i Europa. I USA brukes den primært til bygging.
@MichaelT Maple er slitesterk, allergivenlig og lett å jobbe med gitt kostnadene.
@user148298 Bøk er veldig vanlig i Europa. Flott for mange prosjekter, men tilbøyelig til å råtne veldig raskt når det er vått. Jeg har alltid vært en fan av Western Red Cedar og Pitch Pine siden møbelrestaureringsdagen min.
Sherwood Botsford
2019-05-10 18:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her i Canada driver Habitat for Humanity Re-Use-It-butikker. Du kan få alle slags interessante ting, vanligvis stenging eller berging.

En av tingene jeg har sett ofte er små tregulv.

Dette kan være mer problemer enn det er verdt hvis det er ferdig ferdig. Bunnflaten har vanligvis flere brede grunne spor, så det vil kreve høvling, eller liming rygg mot rygg til et annet stykke. De ferdigbehandlede er veldig harde, med et tynt lag av aluminiumoksid. Kan være tøff mot kniver.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...