Spørsmål:
Kveldsreflektivitet av en finish etter "finish finish"
dfife
2015-03-18 19:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har nylig installert slakterblokk benkeplater på kjøkkenet mitt. For flere uker siden la jeg fire strøk med lakk på dem, men (som alltid) endte de opp med støvspisser. Så i går våtslipet jeg med 400 sandpapir (med mineralolje og vann som smøremiddel). Det gjorde overflaten veldig glatt å ta på, men etterlot en ujevn glans over overflaten fordi støvnibberte områder (dvs. høydepunktene) var matte mens sprekkene var sateng (glansen jeg valgte for finishen). Normalt ville man fortsette å pusse til glansen er jevn, men jeg skjønte at jeg bare skulle legge til et topplag med overflate tynnet med mineralsk brennevin (dvs. en tørkes lakk). Teoretisk sett, å bruke et nytt lag med satinfinish burde gjøre glansen jevn.

Alas, det gjorde det ikke. Se på bildet nedenfor. Hvorfor har ikke topplakken utjevnet finishen? Hvordan kan jeg utjevne glansen?

Et par ting jeg har vurdert.

  1. Støt glansen til halvblank. Topplakken var et annet lakkmerke, så kanskje underjakken (den ikke-støvdelte delen) var mer skinnende enn den øvre (tynnede) kappen, noe som kunne forårsake dette mangfoldet av glans.

  2. Bump ned glansen til å bli matt. Kanskje å dempe alt til den støvbelagte glansen er den beste måten å gå (av motsatte grunner angitt i nr. 1).

  3. Fortsett å legge strøk. Dette er tross alt tynnet lakk jeg bruker. Kanskje det vil ta flere strøk til og med glansen.

  4. Leve med det :(

Så ... noen ideer?

enter image description here

Kanskje er sliping problemet. Sandpapirets overflate kan avbøyes for lite eller for mye. Har du prøvd stålull eller noe lignende en skapskrape?
Takk for kommentaren, @BrownRedHawk. Jeg glemte å nevne at sandpapiret ikke var støttet med noe annet enn hånden min, så det burde følge treets konturer. Jeg har ikke prøvd stålull. Jeg kunne gi det et skudd.
Hvis det verste tilfellet er en ny runde med polyuretan, kan jeg gi litt stålull et skudd. Jeg synes det er mest jevnt å påvirke alle overflater, men det kan ikke være bra der du har en liten "appelsinskall" slags finish.
Jeg skal prøve det. (Selv om jeg antar at toppstrøk må herdes helt, noe som kan ta flere dager).
To svar:
datUser
2015-03-19 18:22:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etterbehandling bør sannsynligvis få sitt eget SE-nettsted. :) Jeg tuller bare delvis.

I dette tilfellet vil du være imot flere begrensninger for å få den finishen som jeg tror du leter etter, og ingen av dem skal betraktes som uoverstigelige.

  1. Flathet
  2. Forurensning
  3. Flow

Hvis du vil holde på med det og prøve å få en fin, jevn finish, trenger du å begynne å flate den faktiske lakken som for øyeblikket er på benkeplaten, og pass på kantene og hjørnene for ikke å pusse gjennom finishen. Du må kutte overflaten fysisk før du vurderer å legge til mer lakk på toppen av det som er der, for du har rett, fremtidige strøk vil bare følge og forstørre eventuelle konturer som er tilstede.

Du har et par nærmer seg å gjøre dette nå med en lakk.

Flate Finishes

  1. Finkornpapir og en slipeblokk.

Det meste av tiden trenger du faktisk ikke en egentlig trekloss for å sikkerhetskopiere sandpapiret, noen ganger kan du klare deg med en stiv pute av noe slag når du sliper overflater som lakk . Lakk er hardere og klebrig, så det kan være lurt å velge noe ganske stivt for å sikkerhetskopiere sandpapiret.

Noen flere tips. Få et klistret papir med høy kvalitet på 400 - 600 grus for etterbehandling. 400 er omtrent riktig. Med de klebrig baksakene kommer den i 4 "eller 4,5" ruller, du kan bli mer kreativ og jobbe raskere når slipingen er ferdig. Du kan våtsandre den eller tørke den etter noen dager med herding. Våt er sannsynligvis veien å gå her. Vær forberedt på å skifte til papir ofte. Det vil gummi opp og slutte å kutte, så vil fristelsen være å bare pusse kraftigere, noe som kan føre til ujevnheter og sliping.

Jeg holder vanligvis en skarp kile av tre ved hånden (se et skråplan på 5 grader 2 inches bredt) for å skrape overflaten av slipeblokken / puten min for å få mer kilo ut av papiret. Treskrapen skader ikke papiret slik et metallverktøy gjør, og du kan fortsette å kutte minst dobbelt så lenge per stykke papir.

Arbeid i seksjoner og tørk overflaten og evaluer fremgangen din. Du ønsker å jevne ut overflaten. Jeg tror du vet hva du leter etter, en jevn glans som indikerer at du har kuttet ned høydepunktene til dalene.

Hvis du sliper helt gjennom en strøk i en annen, vil du en gang se spøkelsesringer som kan være sett under riktig lys. Disse vises på grensene for strøk og er vanligvis ikke noe å bekymre seg for i en lakkfinish, da flere strøk vil føre til at disse ikke blir merkbare.

  1. Skapskrape

Cabinet Scraper

En riktig skjerpet skapskrape kan gjøre mirakler med tykk lakkfinish. Jeg legger til dette bare for å pirre deg :). Jeg har laget speilflate poly finisher med dette verktøyet og litt lykke til. Jeg vil betrakte dette som en avansert teknikk og vil anbefale å øve før jeg prøvde å flate en finish på et viktig prosjekt. Men tiden som en skrape kan spare deg for sliping, gjør det verdt å vurdere.

Nøkkelen til denne teknikken er å få en ekstremt fin og til og med burr på denne fyren og faktisk barbere finishen med det letteste presset. . På en godt herdet lakk, flere dager, kan du nesten produsere små krøller med finish. Vær forsiktig så du ikke graver deg i mål med hjørnene. (Jeg pleier å runde hjørnene på skapskrapen min uansett av denne grunn, ikke så mye.)

Å bruke en skrape har ulempen med å være en vanskeligere teknikk, men det kan spare timer hvis du får det riktig. Skrapen vil ikke tygges opp som papir og kan produsere en overflate som er bedre enn alle de fineste sandpapirene. Jeg vil også bare bruke en skrape med en lakkfinish, jo tykkere finish desto bedre.

Påføring av endelig strøk

Etter at du har flat ut tilfredsstillende, blir du ferdig, ofte gjort mellom lagene som du må legge den endelige strøk eller strøk. Overflaten må flyte ordentlig, men ikke være for tynn og med lakk, er forurensning en stor fare, da disse overflatene tar mye lengre tid å sette opp i forhold til en sprayfinish.

Påføring av det siste strøk på en lakkfinish er sannsynligvis utenfor omfanget av spørsmålet ditt, og jeg ønsket hovedsakelig å markere måter å flate en eksisterende lakk på, da dette ser ut til å være ditt mest åpenbare neste trinn. Lykke til Sir!

Takk for svaret, @datUser. Et spørsmål - jeg antar at noen av disse skal fungere, at selve stykket må være dødt flatt? Dessverre er dette Ikea benkeplater og er langt fra flat. Noen andre alternativer hvis de ikke er det? (Nå sparker jeg meg selv for ikke å ha flatt det ut med et håndfly på forhånd).
Når du avslutter eller etterbehandler møbler, er det dødt flatt, men vanligvis ikke en realitet. Det du prøver å oppnå her er en god grad av "lokal flathet" Tenk deg at hvis overflaten var konveks, prøver du bare å få overflaten på overflaten til å matche overflaten og flatheten på selve treet. Hvis benkeplatene ikke er så flate, er det bare å bruke en mindre slipeblokk. Dette vil lokalisere flatingen av finishen mer enn hvis du brukte en større eller hardere slipeblokk.
Flott, @datUser. Jeg gir det en tur etter de beste kurer. Jeg antar at en skapskrape ikke vil fungere på dette tidspunktet? (Fordi det er for stort til å passe treets konturer).
Åh, og jeg er enig i å fullføre - den BØR ha sin egen side :)
@dfife det er en vanskelig samtale uten å se overflaten. Jeg er sikker på at intuisjonen din vil være den beste guiden der. Kontroller overflaten med skrapen som en rett kant. Hvis det ikke er noen reelle hull under skraperbladet, vil jeg muligens vurdere å gi det et skudd. Bare test et område som er så lite iøynefallende som mulig for å se hvordan det går. Du har fordelen av ikke å ha farget på overflaten før etterbehandling (fra det jeg kan fortelle), det ville være den største faren hvis du skulle gå for dypt.
OSU55
2015-04-07 02:02:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egentlig er glansen fin - den er konsistent i det reflekterte lyset. Problemet er overflatens flathet forårsaket av porene i treet, noe støvforurensning og litt appelsinskall. Håndplaning av overflaten hadde ikke hjulpet. Ved å bruke en slipingforsegler ville det blitt lettere - sliping av tetningsmiddel er lettere å pusse, men det gjør den totale finishen litt svakere. Denne overflaten må "fylles", noe som betyr at alle toppene må slås av og alle dalene fylles ut. På dette punktet, siden du har flere strøk poly allerede nede, er det eneste valget å pusse den ned, legge til en belegg poly, puss det ned osv. til det er fylt, eller godt nok for deg. En håndskrape kan brukes i stedet for sandpapir. Det du vil oppnå er lokal flathet. Det er best å bruke en fleksibel støttepute, som skumgummi. En stiv støtte vil flate et større område, ikke hva du vil på dette tidspunktet. ~ 320 kornpapir, vått eller tørt. Selvnivelleringen av poly vil hjelpe, da den vil ha en tendens til å strømme inn i dalene. Et par pussesykluser kan forbedre den finishen betydelig. Tynn poly ~ 10% for å hjelpe den med å flyte bedre. Det kan være lurt å pusse siste strøk med ~ 600 for mer åpenbare mangler, og deretter gni med 0000 stålull for å få jevn glans over overflaten.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...