Spørsmål:
Hva slags voks vil holde en tverrgående slede gli godt?
Katie Kilian
2015-05-29 22:07:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lager en tverrsnitt for bordsagen min, og jeg vil at den skal gli fritt. Jeg har lest forskjellige steder som voksing av undersiden av sleden hjelper mye. Spørsmålet mitt er, hva slags voks skal jeg lete etter? Jeg leter ikke etter en nøyaktig merkeanbefaling; mer av en generell ide om hvilken gang i butikken jeg skulle se i.

Paraffin er den gamle beredskapen. Fungerer fint.
Danish Oil fungerer også bra. Forsegler, beskytter, eventuelt flekker, og gjør sleden gli mye lettere.
Fire svar:
rob
2015-05-29 22:20:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Lim inn voks" er voks for ditt formål og for voksing av overflater på verktøyet.

Unngå å kjøpe en voks som inneholder silikon, fordi silikonet direkte eller indirekte kan overføres til treverket ditt og forårsake problemer når du skal bruke finish.

Jeg har også fått beskjed om å unngå voks, siden den kan inneholde silikon, og tilsynelatende kan den også inneholde slipemidler (som virket rart for meg, men jeg antar at alle typer av polering innebærer slipemidler ...).

Jeg har en krukke med voks av voks, men det ser ut som det kan ha litt ekstra fargestoffer. Er det en bestemt type limvoks du refererer til?
@PeterGrace Jeg bruker bare vanlig tonet limvoks. Jeg hadde ikke tenkt på tonet voks ... hvis det er det du har for hånden, kan det være greit siden du bare gnir deg i et tynt strøk. (Jeg prøver å forestille meg hvor fantastisk bunnen av sleden din vil se ut!) Kanskje noen andre har prøvd det og har førstehåndskunnskap.
Wow, det fungerte bra. Sleden stakk nok til at jeg ville bli bekymret for at jeg kanskje hadde rotet til noe i dimensjonene til løperne. Men lim voks på bunnen, fikset det helt opp, og nå glir det fritt. Tusen takk!
@PeterGrace, hvis voksen er farget, bør det ikke være et problem med mindre den er veldig sterkt farget (dvs. en farget etterbehandlingsvoks). Johnsons pasta voks pleide å være tilsatt et fargestoff for å gjøre det til en behagelig gul farge (fjernet i en nylig re-formulering), og folk hadde ikke problemer. Hvis din er like farget, bør den fungere like bra.
På min arbeidsplass bruker vi silikonspray noen ganger når vi løper (sapele) stykker gjennom vår spindelfreser og tykkelsesmiddel. Vi sprøyter den direkte på maskinbunnen som tømmeret kjører over. Det er sant at silikon vil påvirke lakk, men det ser ut til at en lett sand er nok til å kvitte seg med overflateforurensning.
El Viejo
2015-06-01 04:54:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har veldig lykke til med et spesialprodukt som heter Bostik TopCote. Jeg så dette produktet først da jeg jobbet kort for en arkitektonisk fabrikkverk. Én sprayboks går langt, og den inneholder ingen petroleumoljer eller silikoner. Jeg brukte den sist på en donert bordsag som jeg renoverte etter å ha overflatert det rustne bordet. Det gjorde en vakker jobb. Jeg setter pris på den glatte overflaten, spesielt når jeg bruker en slede. Jeg bruker den også på andre verktøy, som båndsag, snekker osv. Jeg vil ikke bruke limvoks fordi jeg er redd for oppbygging og overføring til arbeidet.
Håper dette hjelper.

Jeg forstår bekymringene du har om lim inn voks her, men det burde ikke være noe problem. For det første skal voks påføres og deretter pusses av, og etterlate et veldig veldig tynt belegg. Dette vil aldri bygge opp noen betydelig tykkelse med mindre den påføres gjentatte ganger før forrige strøk har slitt seg. Overføring til arbeidet er på samme måte et ikke-tema i praksis; Selv om det virker logisk at det skal være et problem, blir sålene på håndplanene rutinemessig smurt ved å krangle med stearinlyset, og selv denne mengden voks ser ikke ut til å utgjøre en risiko for sluttid.
TopCote (nå kalt GlideCote) er et fint produkt, men det skal sies at limvoks virkelig ikke bygger slik andre belegg gjør. Løsningsmidlet det inneholder vil lett oppløse ethvert eksisterende vokslag, slik at påføring og polering virkelig etterlater et jevnt tynt lag.
Graphus
2015-06-01 14:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har allerede prøvd å lime inn voks og hatt det til å fungere for deg, men for fremtidige lesere som kanskje ikke allerede har noen i butikken, og som vil prøve det selv på det billige, ville jeg lenke til dette forrige svar som gir metoden for å lage det hjemme (enkelhet i seg selv).

CharlieHorse
2015-06-02 01:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En venn som er møbelsnekker brukte Bowling Alley-voks og sleden hans gled veldig bra. Du finner den på interwebs, men jeg tror han faktisk fikk sin fra en bowlinghall.

Bowlinghall voks = lim voks
Og med hvem-vet-hva-alt lagt til det også. Hvis du lager din egen, vet du hva som går inn i den.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...