Spørsmål:
Hvorfor mates båndsager fra venstre mot høyre?
Spencer Joplin
2018-03-17 10:45:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det en fordel eller grunn til at de mates i motsatt retning av skjøter, rutetabeller og spindelslipere?

Bare en gjetning, men det kan bare være å gjøre med konvensjon. Det er mulig at de tidligste båndsagene (eller merket / modellen som ble standard båndsag tidlig under etableringen i verksteder) tilfeldigvis var designet for å mate fra venstre. Så mulige paralleller med økningen til dominans av QWERTY-tastaturer.
De er ikke alle "høyrehendte", selv om de fleste har gjort det. Båndsagen på min Crescent Universal Woodworker er "venstrehendt" og den er litt rart fordi den er forskjellig fra normen. Jeg vet ikke at det er noen grunn. Ideelt sett ville båndsagen ha uendelig hals, og det ville ikke ha noe å si.
En svar:
user1457
2018-03-26 22:40:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den strukturelle årsaken er basert på orienteringen av bladførerne, spesielt trykklagrene. Tennene på bladet kan ikke vende mot lagrene, ellers ville de ikke ha noen effekt. Derfor er bladet installert med tennene vendt bort fra skyvlagrene, og dette bestemmer retningen materialet mates inn i (selvfølgelig i tennene), som er fra venstre mot høyre, fordi alle båndsager har trykklagrene til høyre for føringslagrene eller føringsblokkene.

Jeg kan bare gjette på årsaken til DETTE (plasseringen av føringene, som til slutt bestemmer materetningen), men jeg tror det kan ha å gjøre med de fleste brukere som er høyrehendte, noe som gjør det til en ønskelig retning, fordi høyre hånd (mer behendig hånd) styrer mens venstre hånd skyver, og holder høyre hånd lenger ut av skadeveien - til den ene siden av bladet i stedet for i foran tennene.

"Venstre hånd skyver" er det motsatte av de fleste andre verktøy.
Jeg godtar dette svaret i mangel av et mer autoritativt svar. Det kan være at det ikke finnes noen god grunn.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...