Spørsmål:
Bruk av tungolje over kokt linolje
Matt
2015-04-14 23:53:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har sett litt omstridt informasjon om hvilken olje jeg skal bruke mellom de to. Jeg fant flere nettsteder med verbage som denne fra CanadianWoodworking

Så jeg begynte å undersøke og fant ut at informasjonen som var tilgjengelig om tungolje ofte var feil, motstridende og / eller villedende. La oss undersøke og avkaste noen av mytene.

Senere i den artikkelen er det en sammenligningstabell for Tung og kokt linfrø.

Generell enighet er at Tung Oil er mer dyrt. Bortsett fra det økonomiske aspektet, er det (hvis noen) funksjonelle forskjeller som jeg bør ta i betraktning når jeg velger mellom disse 2 oljene.

Et spesifikt aspekt jeg vil høre om er forskjellen i ferdig utseende og forskjellen over tid .

Kommer påstandene fra produsenter, myndigheter om etterbehandling eller fra fora? Har du noe imot å legge til referanser til noen av de motstridende påstandene?
@rob De fleste nettsteder som jeg der jeg leste om henviste stadig til villedende informasjon selv. Som tung og kokt linfrø har vært i denne store kampen hele tiden jeg ikke var klar over. Jeg la til en slik "referanse" som jeg fant.
Fire svar:
TX Turner
2015-04-15 00:13:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noe av den omstridte informasjonen skyldes sannsynligvis at produsenter og trearbeidere misbruker begrepet 'tungolje' når det de mener er en kombinasjon av tungolje og et annet løsemiddel og / eller finish.

Generelt er ren tungolje ikke en fin finish på egenhånd - den herder ikke helt, det tar lang tid å ikke være et klissete rot, og det må oppdateres ganske regelmessig.

Når det er sagt, kokt linolje (ofte forkortet til 'BLO') er lik, bortsett fra at det tar kortere tid å herde / tørke. Jeg har hatt hell og lykke med å kombinere BLO med slipeforsegler og denaturert alkohol for å lage min egen tørking.

+1 for * BLO * -referansen ... fikk meg til å le (forhåpentligvis av en åpenbar grunn, lol).
Graphus
2015-04-15 14:52:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror ikke du vil merke mye, eller kanskje noen , forskjell i det ferdige utseendet som bytter fra BLO til tungolje.

Dette går delvis på generelle prinsipper, der oljer av lignende typer har en tendens til å gi lignende finish, og delvis basert på bilder av stykker ferdig i begge som jeg har sett. Det er ingen grunnleggende forskjell som jeg kan oppfatte. Det kan selvfølgelig være en liten forskjell i farging, men bare en direkte sammenligning vil fremheve dette, med tre som varierer naturlig uansett.

Og som et naturlig produkt kan hver olje variere i farge fra produsent til produsent til å begynne med.

Et spesifikt aspekt jeg ønsker å høre om er forskjellen i ferdig utseende og forskjell over tid .

Du spør selvsagt om aldringsegenskaper her, men dette kommer delvis til å avhenge av treet det påføres også som ferdigbehandlingsregimet som ble brukt (skrapt overflate eller pusset, sluttkorn brukt, antall strøk påført, hvor mye polering ble gjort og så videre).

Disse variablene kan ha like mye å gjøre med forskjeller i rapportert ytelse som de forskjellige egenskapene til selve oljene.

Den viktigste praktiske forskjellen når det gjelder påføring er at det tar flere strøk tungolje å oppnå samme overflateglans som færre strøk BLO vil gi (kilde: Bob Flexner). Så det er mulig at noe av den forbedrede ytelsen til stykker ferdig med tungolje skyldes et høyere antall strøk, ikke at materialet i seg selv er overlegen. Jeg teoretiserer her, jeg vet ikke. Jeg har lest flere ganger at tungolje er mer værbestandig enn BLO. Jeg har aldri lest noen faktiske data, og uten den tror jeg ikke vi kan stole på den informasjonen.

Merk: å si tungolje kan også være litt for generelt. Annet enn ren, "rå" tungolje er det noen modifiserte versjoner (delvis polymerisert for å forbedre tørketiden). I tillegg må det tas hensyn til å skille mellom faktiske tungoljer og en "tungoljeavslutning" som ikke kan inneholde tung tungolje i det hele tatt; faktisk kan disse være litt forskjellige fra produkter som selges under navnet dansk olje (det vil si: en blanding av olje med harpiks eller lakk, med ekstra sprit).
dfife
2015-04-15 18:26:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brukt både BLO og Tung Oil. Jeg foretrekker Tung Oil fordi det gir en varme til treet som BLO ikke gjør. Jeg synes BLO har en tendens til å få treet til å se litt dempet ut (i det minste på valnøtt).

Når jeg kommer hjem, kan jeg ta et bilde av BLO og Tung Oil side om side. I mellomtiden vil du kanskje sjekke ut Bob Flexners bok. Som jeg husker, sammenligner han de to side om side på flere forskjellige arter. Hvis jeg husker riktig, konkluderer han med at BLO pleier å mørkne mer enn Tung Oil (men TO gir varme som BLO ikke gjør).

Dr.U
2017-06-29 22:03:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den største forskjellen i aldring mellom de to du finner er at BLO vil mørkne over tid, mens ren tungolje ikke vil.

Alle oljer av vegetabilsk opprinnelse som brukes til etterbehandling misfarges til en viss grad fordi de deler noen vanlige elementer, f.eks. linolsyre og oljesyrer.
Fra praktisk synspunkt er forskjellen fyren kommer til å se at BLO blir mørkere i synlig større grad enn tung, som er poenget med spørsmålet.
Men svaret ditt sier at tungolje * ikke * vil * mørkne over tid, ikke at den vil gjøre det mindre.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...