Spørsmål:
Er det en kanonisk kilde for å hente sikkerhetsdatablad?
Jasper
2015-03-19 03:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finnes det en praktisk, lett tilgjengelig kilde for sikkerhetsdatablad (MSDS) som ikke krever registrering eller betaling?

Et godt nettsted eller referansebok for trebearbeidende MSDS bør gjøre det er lett å slå opp:

  • Produkter etter produsent eller merkenavn (som kobbergrønnbrun)
  • Produkter med kjemisk navn (som kobbernaftenat)
  • Inkluder et bredt utvalg av trebearbeidingsmaterialer, lim og overflater
  • Ikke krever registrering
Jeg stemmer for å lukke dette spørsmålet som utenfor emnet, selv om en slik ressurs ville være verdifull, er spørsmål som søker lenker til ressurser utenfor stedet generelt ikke tillatt på Stack Exchange-nettsteder.
Stem for å lukke. For det som kreves er google for å finne svaret. Ethvert svar vi kan gi, vil bare være et koblingssvar. Et spesifikt spørsmål om et sikkerhetsdatablad for et bestemt treverk, vil ikke være svarbart her, fordi det du trenger for svaret er sikkerhetsdatablad å svare på i denne sammenhengen. Med andre ord er ekspertsvaret sikkerhetsdatabladet, og vi kunne ikke duplisere det.
Stemmer om gjenåpning. Selv om jeg er enig i at "spørsmål som søker lenker" er dårlig, er spørsmål om shopping også av samme grunner. Det er ingen sjanse for at dette nettstedet noen gang vil være vert for MSDS (mest betydningsfulle nettstedsproblemer omhandler emner som er fullstendig i omfang), Robs-svaret er bra og i omfang, (med rom for forbedring) "Nei, nettstedet gjør det ikke eksisterer, men her er hva du skal se etter ". Dette er det samme som et shoppingtypespørsmål der svarene dreier seg om hva man skal se etter i et verktøy, ikke verktøyet selv.
Hvis du er veldig uenig i mitt gjenåpne forslag eller ønsker å diskutere det mer, kan du åpne en Metadiskusjon og koble til det i kommentarene her.
Jeg redigerte innlegget litt for å prøve å unngå "bare legg ut en link" -problematikken med spørsmålet. Hvis samfunnet ikke liker det, er du velkommen til å tilbakestille redigeringen.
Jeg tror at spørsmålet som angitt i tittelen er på temaet. Jeg tror sannsynligvis spørsmålet som nevnt i spørsmålet er utenfor emnet. En kanonisk kilde kan være noe som et OSHA-nettsted, noe som ikke var et privat selskap, men som faktisk var en kjerneressurs der MSDS er registrert.
@Joe Jeg lurer på om det kan formuleres, "Hvordan finner man sikkerhetsdatablad" hvor svar potensielt kan være "Den kanoniske kilden er ..." eller "De blir ofte levert av forhandlere, f.eks., ..." osv.
To svar:
rob
2015-03-19 03:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke sikker på om det er lovpålagt, men mange selskaper gjør sine sikkerhetsdatablad offentlig tilgjengelig gratis.

For eksempel:

I tillegg tilbyr noen forhandlere datablad for produkter de selger:

Du kan også ofte finne MSDS for et produkt eller kjemikalie ved å søke etter produktet eller kjemisk navn sammen med "msds" i Google, Bing osv.

Jasper
2015-03-19 03:40:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det beste jeg kan gjøre for øyeblikket er å søke på Google (eller Duck, eller Bing) etter produktnavnet, etterfulgt av sikkerhetsdatablad. For eksempel:Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...