Spørsmål:
Hvordan unngår jeg teørder når jeg høvler endekorn?
Peter Grace
2015-05-04 18:43:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lager et fuglehus og ønsket å sikre at de to skrå sidene av kassen hadde samme høyde, slik at den øverste klaffen ville sitte flatt på begge sider. Jeg tok et blokkfly for å gjøre dette og hadde virkelig fryktelig utrivning. Heldigvis klarte jeg å rive opp oops mest og fullførte jobben med en slipemaskin, men jeg føler at dette er noe jeg burde kunne gjøre med et blokkplan, men kanskje teknikken min var feil .

Er det en måte å fly på et endekorn som vil eliminere utrivning, eller er det en universelt dårlig ide, og man bør gå etter slipeputen i stedet?

Hvor lang var overflaten du planla?
Kort, omtrent 6 "eller så.
Jeg lukker dette som et duplikat av http://woodworking.stackexchange.com/questions/741/how-do-you-plane-end-grain. Selv om det andre spørsmålet ikke eksplisitt nevner teør, faller det inn under spørsmålet om "gotchas" og dekkes av det aksepterte svaret.
To svar:
bowlturner
2015-05-04 19:01:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alt jeg har lest sier at du trenger å klemme en avfallsblokk på enden av brettet ditt for å forhindre rivingen. Det anbefales til og med å gjøre dette hvis du bruker en ruter eller snekker.

Ved å holde trykket på med en avfallsblokk, vil det ikke kunne splintre nedover brettet. enter image description here

Kilde

Det andre alternativet er selvfølgelig å fly mot sentrum fra begge sider.

RedGrittyBrick
2015-05-04 19:07:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • plan innover fra kantene.
  • avfas ytterkanten og vinkel planet.
  • støtt kanten med offerved.
  • bruk en skytebrett.
Kunne slå opp hva et skytebrett var, men hadde et problem med å prøve å finne ut hva "_kammer den ytterste kanten og vinkle planet_" betyr
@Matt Jeg tror han mente Chamfer, så jeg endret det
@matt: bowlturner har rett, jeg legger ut fra en telefon - automatisk (i) riktig!
Jeg innser at dette er et lukket spørsmål, men det kan være verdt en kommentar for fremtidige svar. For å forhindre at folk må slå opp terminologi, anser jeg det som en god praksis å definere uvanlige termer i svaret, for eksempel et skytebrett (muligens en fasing, men jeg tror det er et vanlig nok begrep for ikke å trenge det.)
@DanielB. eller enda bedre, åpne et nytt spørsmål og kryssbinde svaret og det nylig gitte spørsmålet.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...