Spørsmål:
Kan jeg effektivt bruke en bordsag for å rette opp skjevt tømmer?
whatsisname
2015-03-17 20:47:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har flere furutavler jeg vil bruke til et bord, men mange av dem har blitt vridd, og jeg trenger dem rett. Disse vil bli brukt til ben og støtteelementer, så de trenger bare å ha gode kanter, og kupping er ikke noe problem.

Selv om det vanligvis er en jobb som er reservert for en kantsnekker, er det noen måte jeg kan rette ut brettene som bruker bordsagen min? Aksjen har sittet i kjelleren min i omtrent et år, så den skal være tilstrekkelig tørr på dette tidspunktet.

En svar:
dfife
2015-03-17 20:54:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er et par måter å gjøre det på

  1. Lag et "in feed" og "out feed" gjerde for bordsaggjerdet (se http: //www.woodworkingtips .com / etips / 2005/01/28 / wb /). Innmatingen er litt smalere, så når arbeidet blir ført gjennom det, kutter det brettet og skal komme ut flatt på den andre siden, forutsatt at utmatingen er parallell med bladet.
  2. Fest det skjevbrettet til et brett med en kjent rett kant, og referer deretter den kjente rette kanten mot gjerdet. ( http://woodworking.about.com/od/woodworkingplansdesigns/ss/JointerJig.htm)
  3. I likhet med nr. 2, fest det vridde tavlen til et annet tavle som glir inn gjæresporet. Forutsatt at gjæresporet er parallelt med bladet, vil kuttene være rette.

Jeg har prøvd begge deler. Nr. 1 er kinkig fordi du må få sagskjæren død på med "utmating" -siden. Dessuten kaster den MYE støv tilbake på deg. # 2 er mye lettere, men du har begrenset lengde på bordet du kan rette ut. Både nr. 2 og nr. 3 kan brukes med vippeklemmer for å feste arbeidsstykket (eller til og med med skruer, forutsatt at de er klare fra bladet).

Begge var tilstrekkelig upraktiske til at jeg endte opp med å kjøpe en snekker. Det er nå mitt favorittverktøy i butikken!

Kan du kort beskrive de to teknikkene i svaret ditt, eller sitere til høydepunktene i dem? Å ha kjøtt og poteter av et svar være lenker til ressurser utenfor stedet, er generelt mislikt som om disse koblingene endrer svaret her blir ubrukelig.
Kan gjøre, @whatsisname
@whatsisname ... haha, slå meg til slag: D
Jeg har sett nr. 2 oppnådd ved å bygge en "slede" og bruke vippeklemmer for å sikre det vridne brettet. Sleden trenger ikke en gang å ha en rett kant - hvis du får den til å løpe i en av gjærespaltene på bordsagen, trenger du bare å sørge for at sporføringen er rett, noe som er enkelt å gjøre hvis du har en referanse som er rett når du monterer sleden.
Bra poeng, @cathode. Jeg redigerer svaret mitt for å inkludere det.
Bare vær sikker på at klemmen ikke bøyer brettet ditt ...
Du kan også bare utvide gjerdet slik at det deler ut i innmatingsretningen; et rett gjerde 60 "(eller 90" langt, eller hva som helst) langt fungerer veldig bra for å rette lange brett. Du kjører arbeidsstykket mellom det lange gjerdet og bladet som normalt. Hvis arbeidsstykket ditt fremdeles er lengre enn det "innførte" gjerdet ditt, kan du buffer det (arbeidsstykket) ut etter behov med teipede eller varmlimede borekroner, treflis eller det du har.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...