Spørsmål:
Hvor mye grus trenger jeg?
drs
2015-04-02 17:58:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På trebutikken min foreslås det at jeg sliper opptil 220 korn eller 320 korn. Jeg er alltid overrasket over hvor glatt overflaten føles etter en god sliping på 320 korn. Men når jeg ser på nettet, ser jeg noen ganger råd om å pusse opp til 600 grus. 600! Det må være som glass!

Jeg forstår at det er et spørsmål om smak mot anstrengelse, men på et tidspunkt må det være for lite forbedring til å ta et nytt pass med høyere grus. Hvordan vet jeg hva dette poenget er? Avhenger det av finishen som jeg skal bruke?

Hurtigtips :: Bruk tiden på å forme og jevne overflaten til den groveste grusen din, og bruk deretter hver finere karakter bare for å fjerne merkene som ble opprettet av forrige karakter.
Fire svar:
Graphus
2015-04-02 18:39:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forstår at det er et spørsmål om smak vs innsats

Egentlig ikke så mye som folk pleier å tro.

Sliping til 320 korn kan i seg selv være for høy, og over 400 kan du definitivt komme i problemer. Noen treslag brennende når de gnides med papir med høyere korn, og dette kan forhindre riktig gjennomtrengning av overflaten, noe som bidrar til å sikre en jevnere farge og dannelse av et riktig bånd mellom det og treet. Brent tre kan motstå finish, til og med til at det vil perle på overflaten noen ganger, og for å fikse dette må du pusse på en grovere grus for å 'åpne' overflaten på treet igjen.

Det som avgjør kornet du trenger å pusse på er ikke så mye personlig preferanse, men heller om du er ferdig med treverket og med hva.

Oljede overflater krever en mer grundig tilnærming til endelig utjevning fordi de ikke bygger en film og etter oljing blir mindre overflate ufullkommenheter forstørret, ikke skjult.

Med en filmbyggende overflate (shellak, lakk, lakk) får du utfylling av mindre overflatefeil, inkludert slipeskrap. Dette er grunnen til at du kan slippe unna med sliping til en grovere korn og likevel oppnå en veldig jevn sluttflate.

Ved å bruke en filmfinish, avhengig av art, kan til og med 150 være høy nok. Men det normale området for å fullføre sand er mellom 180 og 240.

Hvis du ikke har tenkt å bruke en overflate - som kan brukes til tette løvtre, spesielt tropiske arter med et naturlig høyt harpiksinnhold - så kan pusse til veldig høye korn, faktisk fordi du faktisk polerer selve treet. Selv utover de 600 du nevner, har jeg sett resultatene av sliping forbi P1600, og du får økende glans, opp til en grense avhengig av treets tetthet og harpiksinnhold.

bowlturner
2015-04-02 18:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å legge til noe av det avhenger av treet. Noen skoger jeg har brukt 220 er like bra som du kommer til å få, noe høyere gjør ikke noe og noen ganger får det faktisk til å se verre ut. Furu og annet bartre drar egentlig ikke så mye ut av høyere korn.

Rød eik er maks 320, noe som er høyere, og bare kaster bort tiden din. Hvit eik kan diskuteres, 400 gjør litt, men er egentlig ikke nødvendig.

Hard lønn Jeg har pusset til 600 korn, og du får nesten en halvblank finish før du legger noe på den. Jo tettere treet (med et lukket korn), jo høyere kan korn faktisk gjøre en forskjell. Jeg mistenker at ibenholt ville gløde med en pussing opp til 1000 korn.

Ibenholt (eller noe oljeaktig tre i palisanderfamilien) med 12 000 (mikromesh, f.eks.) Er vakre uten noen som helst finish. Cocobolo, desert ironwood, honduran rosewood .. vakker.
glw
2015-04-02 18:03:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I de fleste tilfeller der du har tenkt å legge på en filmfinish (som skalakk, lakk eller lakk), er det nok å pusse veden til 220. (Jeg antar at det samme ville være sant hvis du har tenkt å bruke en oljeavslutning også). Ingenting er galt med 320 - hvis det er alt butikken har, fungerer det mer eller mindre det samme.

Høyere korn er virkelig for å pusse filmoverflaten etter at du har bygget opp nok tykkelse til ikke å pusse gjennom den. Disse høyere kornene lar deg lage stadig mer polerte overflater.

WhatEvil
2015-04-08 15:13:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når jeg legger til svarene ovenfor, vil jeg si at det avhenger veldig av tresort og overflate, men også av slipemetoden. Sliping for hånd, med en "pad" -type orbital sander, eller med en disc-type random orbital sander med samme korn vil gi deg ganske forskjellige overflater.

Vi bruker tilfeldige orbital-slipemaskiner for etterbehandling på vårt snekkerverk. workshop på Sapele, Idigbo og European White Oak og bruk alltid 120 grus. Dette gir en utmerket finish når den males med en spraybasert vannbasert mikroporøs maling eller flekk for utvendig snekker.

Jeg finner også at finere kornpapirer med visse tømmer og under visse forhold har en tendens til å "tygges opp" - du får støv fast på papiret som deretter etterlater fordypninger i tømmeret i stedet for å fortsette å pusse det, som kan være kontraproduktivt.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...