Spørsmål:
Hvordan handler jeg tømmer til bruk i trebearbeiding hjemme?
Steven
2015-03-24 06:09:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da jeg tok tre som student, lærte jeg å fullføre grovt tre - kutte det til grov størrelse, skjøte det, fly det, rive og krysse / kutte på en bordsag osv. Så mye som jeg ville elsket å eie store versjoner av alle disse maskinene, det er ikke praktisk for størrelsen på hjemmebutikken min.

Jeg så meg rundt på min lokale boligforbedringsbutikk, og ingen av de dimensjonerte tømmerene var av den kvaliteten jeg ville ha å bruke i et prosjekt som å bygge barnemøbler eller kabinetter til elektronikkprosjekter - ingenting så rett eller flatt ut.

Hva kan jeg forvente når jeg kjøper tømmer som skal brukes i trearbeidsprosjekter hjemme? Kjøper de fleste hjemmearbeidere grovt materiale og bruker mindre maskiner for å fullføre treet, eller bør jeg forvente å finne en leverandør som tilbyr kutt og ferdig tømmer av høyere kvalitet?

Takk for at du la ut et spørsmål! Dette spørsmålet er imidlertid uklart og passer kanskje ikke godt for nettstedet, siden det for tiden er formulert og merket, fordi det dekker flere emner. Spør du hvordan du skal velge tømmer, eller hvordan du skal frese tømmeret? Hvis du spesifikt trenger å vite hvordan du skal håndtere vridd tømmer som er typisk for den typen som selges i hjemmet, kan du se http://woodworking.stackexchange.com/questions/319/how-to-straighten-a-warped-board
"Kan jeg forvente å kjøpe tre som krever minimal fresing" er det jeg får etter. Jeg hadde vanskelig for å tenke på hva jeg skulle spørre nøyaktig ..
Takk for oppklaringen! Jeg vil anbefale at du fjerner den siste setningen i spørsmålet ditt, og hvis det er et spørsmål, legger du det ut som et eget spørsmål.
Syv svar:
rob
2015-03-24 07:04:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan være veldig vanskelig å finne treverk som krever minimal fresing, men det er mulig. Avviket er at du kanskje trenger å bruke mye tid på å lete gjennom hvert brett for å finne en eller to som er rettere enn andre.

Se etter brede, 4/4 (1 ") eller tykkere brett. med få knuter. Disse kommer fra større trær og er generelt mer stabile.

Se på endekornet, og leter ideelt etter kvartsoljet materiale der trekornet er vinkelrett på brettets ansikt (brede side).

Generelt er tømmeret som brukes i konstruksjonen ikke egnet for fint trebearbeiding uten ytterligere fresing. Noen husforbedringsbutikker selger også ferdiglimte paneler og tømmer av hardved (noen ganger innpakket i plast), men det koster vanligvis betydelig mer enn å kjøpe dimensjonalt eller grovsaget tømmer fra en hardvedforhandler.

Hvis du ikke har verktøyene til å male tømmer alene, kan du ringe noen lokale kabinettbutikker. Ofte vil de selge deg tømmer og til og med gjøre det noen fresing til liten eller ingen ekstra kostnad. Du kan også kjøpe tømmeret ditt direkte fra et lokalt sagbruk eller en har treforhandler, og de vil vanligvis overflate tømmeret på 2 eller flere sider mot et lite tilleggsgebyr.

Hvis du har lite plass, er det alltid mulig å frese tømmeret ditt. Hvis du foretrekker elektroverktøy, kan det også være lurt å vurdere å se på en kombinasjonsfuger / tykkelseshøvler. Avhengig av hva du bygger, kan du også bygge jigs for å gjøre det meste av fresingen din. En konisk / rettlinjet ripjig vil gjøre kantfuger, og du kan bygge en egen jig for å skjøte ansiktene til brettene til ca 6 "brede (forutsatt at du har en 10" bordsag og kan heve bladet til litt over 3 ").

Se også på samfunnsbutikker og utleiebutikker. Hvis du bor i nærheten av et høgskole eller universitet, kan de ha en tømmerbutikk med alle verktøyene du trenger for å frese tømmeret ditt. Mitt lokale universitet tilbyr daglige eller månedlige alternativer, og større byer har MakerSpaces hvor du kan kjøpe et medlemskap og bruke utstyret. Det er også et habitat for menneskeheten "ReStore" i en by i nærheten av meg som leier ut alle slags trebearbeidingsutstyr (inkludert bordsager og høvler), selv om du først må kjøpe et årlig medlemskap.

det jeg tar bort fra dette er at jeg trenger en større butikk slik at jeg kan ha en skjøter og tykkelse høvler :)
Høres ut som en plan for meg! Hvis du har lite plass, er det alltid mulig å frese tømmeret ditt. Hvis du foretrekker elektroverktøy, kan du også vurdere å se på en kombinasjonsfuger / tykkelse. Avhengig av hva du bygger, kan du også bygge jigs for å gjøre det meste av fresingen din. En konisk / rettlinjet ripjig vil gjøre kantfuger, og du kan bygge en egen jig for å skjøte ansiktene til brettene til ca 6 "brede (forutsatt at du har en 10" bordsag og kan heve bladet til litt over 3 ").
Jeg sjekket ut kombosnekker / høvler, ser ut som et solid levedyktig alternativ, jeg ante ikke at disse eksisterte. Takk for tipset!
@Steve Jeg tror de har gjort sine runder gjennom magasinene i noen år, men de ser ut til å være i ferd med å bli stadig mer populære. Den største ulempen er tiden for å bytte fra høvel til snikermodus. På de fleste modeller jeg har sett, må du snu en sveiv dusinvis av ganger for å heve eller senke sengen (nesten hele veien) når du bytter mellom modus.
dfife
2015-03-24 20:23:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flott spørsmål, Steve. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt visdommen til å spørre dette før jeg begynte for mye i trebearbeiding. Jeg kjøpte alt tømmeret mitt på Home Depot for 4 ganger prisen! (Jeg overdriver ikke). Store boksbutikker spesialiserer seg på byggetømmer, så det er et veldig dårlig sted å kjøpe møbler.

Så jeg begynte å handle hos en lokal løvtreforhandler. (Jeg vil søke etter løvtreforhandlere eller tømmerforhandlere i ditt område. Hvis det ikke fungerer, kan du alltid bestille online for marginalt dyrere enn det du kan finne lokalt). De fleste hardvedforhandlere tilbyr "overflate og rettforet" tømmer - noe som betyr at de overflater på begge sider for å være parallelle og rette den ene siden i 90 grader. I flere år var dette mer enn tilstrekkelig for mine behov. Overflatene var nesten helt flate, og jeg brukte bare den innstilte bordsagen min for å gjøre den andre kanten rett.

Så det er det jeg vil anbefale - finn en lokal forhandler av løvtre som vil overflate og rette tømmeret ditt. Så er alt du trenger en bordsag (eller til og med en båndsag kan fungere, forutsatt at du ikke har noe imot noen få minutter med planing).

Til slutt vil du imidlertid bli tømmernobb og bestemme at tømmerhagens versjon av "overflaten" ikke er på nivå, og du må be dem selge den til deg grovt "og invester i de dyre verktøyene for fresing (dvs. snekker og høvler). Men du vil sannsynligvis ha noen år, så begynn å spare! (Noe som blir mye lettere nå som du ikke kjøper løvtre fra store butikkbutikker!)

Dette var hva jeg gjorde da jeg bygde et nytt rekkverk til loftet vårt. Jeg hadde ikke noe av verktøyet som var nødvendig, så jeg fant en god tømmerhage og kjøpte meg [surfaced 4 sides (S4S)] (http://workshopcompanion.com/KnowHow/Techniques/Jointing_Planing/1_Selecting_Lumber/1_Selecting_Lumber.htm) . Det var dyrere enn å kjøpe litt furu 2x4 i storboksen og rive den i størrelse, men var vel verdt det fordi jeg fikk mye finere materiale som virkelig ikke trengte mye etterbehandling.
samuelsov
2015-03-24 18:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du ikke har mye plass og / eller vil unngå støy og støv, kan du bruke håndverktøy. Selvfølgelig er det mye lenger, men du kan gjøre alt du kan gjøre med maskinen.

Jeg er ikke ekspert selv, men jeg kjøper vanligvis ganske god tømmer og gjør dem ordentlig flate med et håndplan. Med ett godt stort håndfly kan du gjøre det meste av jobben, selv om det er raskere hvis du har 2 eller 3 spesialiserte håndfly som er klare for spesifikk jobb.

Du kan også bare bruke håndplan når tømmeret er for stort og komplett med en liten planlegger som i denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=Z4ch9px_ZHk

Jeg er absolutt en slags verktøy :)
Daniel B.
2015-03-24 07:09:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan få forhåndshøvlet / sammenføyet tømmer til prosjekter i butikker som Home Depot, selv om treslagene du vil ha tilgang til vil være begrenset. En venn av meg bygde et skrivebord med dette materialet, og det ble OK uten fresing i det hele tatt. Vær oppmerksom på at dette vil være atskilt fra dimensjonalt tømmer. Du må kanskje be personalet om veiledning.

Tømmerhager kan også være i stand til å tilby tjenesten også, selv om kvaliteten kan være mindre enn du ville fått ved å frese ditt eget tømmer.

glw
2015-03-24 22:24:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har personlig sett i mitt område etter "løvtreforhandlere" som mitt søkeord på Google. Dette avdekket to som selger eik og valnøtt (noen ganger kirsebær) der jeg bor i Oklahoma.

Jeg har også sett på craigslist. Dette er ikke veldig fruktbart for meg, men det kan være for andre - det kommer veldig an på hvor du bor. Den ene eller to selgerne jeg har funnet, solgte begge grovt saget tømmer.

Hvis du søker etter "tømmer" i ditt område på Google og deretter eliminerer store boksebutikker, kan du oppdage at det er leverandører av byggematerialer i ditt område som har mye bedre løvtre. Jeg har kjøpt rød eik fra lokale byggevareleverandører i byen min på denne måten. Det var mye finere enn bigbox-treet i den forstand at det vridde mindre når jeg kuttet det.

I alle tilfeller er det mest sannsynlig at du bare finner de vanligste skogene som furu, eik og lønn. Avhengig av hvor du bor, kan du finne andre "finere" skoger som kirsebær eller valnøtt. De to siste må nesten alltid komme fra en faktisk løvtreforhandler med mindre du bare kjenner noen som har en WoodMizer bærbar båndsagfabrikk som vil ha tilgang til trær som har kommet ned (uansett grunn). WoodMizer-nettstedet lar deg søke etter eiere i ditt område, og de kan resirkulere trær og være en kilde til lokalt treverk du kan kjøpe. Dette vil imidlertid kreve at du stabler den og tørker den før du bruker den, i tillegg til at du trenger tilgang til en lastebil eller tilhenger for å hente den.

Jeg har også kjøpt fra WoodCraft siden de har en butikk i byen min. De har et bredt utvalg av tre, men ikke mye av en art; det har imidlertid alltid vært tilstrekkelig for prosjektene mine. De vil også overflate den for deg hvis du ikke har en overflatehøvler. De sier det er en minimal kostnad for dette, men jeg har aldri blitt belastet - muligens siden jeg vanligvis bare kjøper ett eller to brett.

Endelig er det onlineforhandlerne som jeg ikke har noen direkte erfaring med. Jeg er en fan av The Wood Whisperer, og han har et betalt nettsted der medlemmene skal bygge et prosjekt sammen. Han sørger for at studentene kjøper treverket deres online fra Bell Forest Products. Han snakker høyt om dem.

CRABOLO
2015-04-06 09:53:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du handler tre, vil du raskt forstå alle de dårlige trebitene som renner over hyllene. Så vær forberedt på å bruke minst 30 minutter på å finne passende stykker å kjøpe. Personlig liker jeg det mer naturlige utseendet på tre, så jeg sliper ikke det med for høyt korn og bruker selvfølgelig en flekk i stedet for maling eller annen overflate.

Det første jeg ville gjøre, er å designe det du vil bygge, slik at du bedre kan bestemme hvilken type og størrelse på tre du skal kjøpe. Jeg ville ikke bare gå til butikken for å kjøpe noe tre uten å vite hva (e) jeg planlegger å lage. Så jeg vil foreslå å tegne designet ditt, helt ned til dimensjonene, og deretter undersøke på internett for hvilket tre du skal bruke til dette og ta en beslutning.

Uansett hvor du kjøper, bør du vurdere å ta deg litt tid til å sortere gjennom det som er tilgjengelig for å finne de beste delene for prosjektet ditt. Jeg fant noe krøllete lønn i Home Depot-kassen når jeg kjøpte der.
keshlam
2015-04-06 18:37:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare for å minne folk: Det er også muligheter for "sykling". Jeg har fått litt interessant materiale ved å rense møbler igjen på fortauskanten, inkludert "ferdigbygde" store paneler fra hodegjerde. Selv om demontering kan virke helligdommelig etter alt arbeidet med å montere et stykke, er det like gyldig en gjenbruk som en løsning vil være (selv om jeg selvfølgelig har blitt forført av noen av dem).

Selv når materialet er sponplater og ikke er verdt å ta, kan maskinvaren (skuffeskyer og slikt) være.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...