Spørsmål:
I hvilke situasjoner vil jeg bruke beltesliper versus en tilfeldig banesliper?
Peter Grace
2015-03-19 07:28:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg eier både beltesliper og tilfeldig banesliper. Jeg har funnet ut at når jeg har jobbet med å forbedre etterbehandlingsteknikken min, vil jeg ofte gå for den tilfeldige banesliperen over andre slipeprodukter.

Jeg er nysgjerrig på om beltesliper har en spesifikk bruk for som den utmerker seg, til det punktet hvor det er et mer effektivt verktøy enn en tilfeldig banesliper for jobben?

Fem svar:
Jon
2015-03-19 12:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg liker en beltesliper når jeg virkelig trenger å fjerne noe materiale som maling for eksempel, jeg tror det kutter bedre. en orbital jeg liker for finere sliping, den gir mye mer kontroll.

nøyaktig. Båndsliperen er best hvis du virkelig må fjerne materiale. Ikke bare maling, ting som større overflat uregelmessigheter kommer til hjernen.
Yup, å bruke en beltesliper for "finish" er som å bruke napalm for å kvitte seg med maur på terrassen din.
Maxime Morin
2015-03-19 17:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruker vanligvis beltesliper for store overflater der jeg trenger å fjerne mye materiale, for eksempel en ujevn kjeksfuge. For å være ærlig bruker jeg den også når tålmodigheten min blir svak og slipemaskinen min eller 1/3 ark ikke er rask nok ...

Selv om det ikke egentlig er relatert til trebearbeiding, fant jeg et belte slipemaskin veldig nyttig for å jevne ut et jevnt undergulvssnitt når du monterer gulvet. (Slik som å pusse ned en ujevn skjøt mellom to kryssfiner- eller OSB-ark.)

Hardved kan noen ganger riste av seg en ROS selv ved et lavere korn. Hvis du gjør noe gulv, enten med bart treverk eller for å fjerne beskyttelseslag, er en beltesliper veien å gå.
bowlturner
2015-03-19 17:25:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruker mindre og mindre beltesliper. Jeg bruker den egentlig bare når jeg trenger å fjerne mye materiale, enten det er en finish eller om det er grovt.

Jeg opplever at jeg i mange år bare bruker den hvis jeg trenger 60 eller 80 kornarbeid, eller hvis jeg har et veldig stort område, som en bordplate der beltesliper vil få jobben gjort mye raskere. Men selv der, hvis jeg går ned til 100 grus, bruker jeg den tilfeldige banen min etter det.

Jeg synes også at banen har mer kontroll, og jeg trenger ikke å kjempe med den hele tiden.

Matt
2015-03-19 19:50:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg synes beltesliper er bra for større stykker, spesielt lang som planker og brett. Jeg brukte den til å rengjøre brett fra paller som jeg demonterer. Hendene ned er det mye raskere. Må bare være ekstra forsiktig så du ikke blir på et sted for lenge (Sliping generelt er slik jeg antar, men jo raskere verktøyet jo større er risikoen.)

Orbitalsliper, i det minste mine, kan generelt utføre i samme hastighet. Ideelt sett bruker jeg banen min til små biter som er ikke flate eller som har vanskeligere å nå steder. Eksempler kan være stoler og fuglehus. Jeg bruker den også til å rengjøre trekantene hele tiden i et forsøk på å skape en myk kurve som antatt en hard vinkel som ville blitt opprettet etter en 90 graders kutt.

J. Hanson
2017-05-25 20:14:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

90% av etterbehandlingsjobbene mine bruker jeg også den tilfeldige baneslipemaskinen.

Den eneste gangen jeg bruker beltesliper vs orbitalsliper er når jeg trenger å enten :

Fjern MYE tre veldig raskt
Rengjøring av store trebiter eller
Flate store stykkerDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...