Spørsmål:
Anbefalt teknikk for påføring av oljer
Matt
2015-04-17 20:18:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke sikker på om forskjellige oljer har forskjellige teknikker så langt applikasjonen går. Ja, noen kan ta lengre tid å kurere / tørke, men jeg tror generelt at tilnærmingene er de samme. Hvis jeg tar feil, er dette spørsmålet ment å ha fokus for kokt linolje (BLO).

Jeg er bare i ferd med å eksperimentere med BLO. Jeg prøver å finne ut den ideelle metoden for å bruke den på tre. Jeg vet ikke hvor mye av dette som kan dekkes i ett spørsmål eller bør skilles. Poengene jeg ønsker å dekke er

  • Hvordan vet jeg om en kappe er tykk nok?
  • Hvordan vet jeg om kappen har stivnet / kurert?
  • Hvor lenge mellom strøk?
  • Hvor mange strøk skal jeg bruke?
  • Skal jeg bruke noe på treverket før oljen?
  • I tilfelle BLO: Går lukten over tid? Er det en indikasjon på noe?
Litt sent, men Chris Schwarz har en [fin artikkel] (http://www.popularwoodworking.com/woodworking-blogs/chris-schwarz-blog/linseed-oil-ancient-friend-foe) om å bruke BLO.
Tre svar:
bowlturner
2015-04-17 20:50:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke ekspert på BLO, men jeg har brukt det på forskjellige prosjekter, så her tar jeg min mening.

Hvordan vet jeg om en pels er tykk nok?

Mer tynnere strøk er bedre enn tykke strøk. det vil kurere raskere og jevnere på den måten. Jeg bruker et lett strøk, og hvis det i det hele tatt er rennende, tørker jeg av det overflødige.

Hvordan vet jeg om kappen har stivnet / herdet?

Beholderen forteller deg vanligvis en god tidsramme. Bør være minst 24 timer under gode herdeforhold før det påføres et nytt strøk. Hvis det fortsatt er klebrig, vent mer.

Hvor lenge mellom strøk?

Min erfaring er minst 24 timer.

Hvor mange strøk antar jeg å bruke?

Dette er mer basert på hvilket utseende du går etter. Flere strøk fyller inn flere porer og gir det et skinnende utseende.

Skal jeg bruke noe på treverket før oljen?

Avhenger, hvis du vil at treet blir farget, så gjør det selvfølgelig først. Også noen åpne kornede skoger kan forsegles før det reduserer mengden olje og antall strøk som trengs for å komme til din ideelle finish.

I tilfelle BLO: Går lukten over tid ? Er det en indikasjon på noe?

Ja, lukten fortsetter å falme, men etter et år kan jeg legge nesen på sjakkbrettet, og jeg er ferdig med det og fremdeles kan lukte en svak lukt av BLO . Men det falmer ganske mye.

Noe jeg glemte .... Trenger du å gjøre noe etter at det har kurert som å polere det eller noe?
@Matt Jeg hadde aldri behov for å polere den. Det så bare bra ut!
Kjempebra .... Jeg er helt en trebearbeidende fyr nå
Ast Pace
2015-04-18 01:11:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fremgangsmåten jeg har lært for å påføre linolje er som følger:

Påfør et strøk RAW linolje, slik at den kan trekke i en dag eller så. Dette er også på tide å gi treverket et godt hardt utseende og oppdage de savnede slipeplassene og små hakkene og rydde opp.

Påfør deretter et lag med kokt linolje hver dag i en uke.

Deretter et strøk per uke i en måned.

Etterfulgt av et strøk per år for alltid.

OSU55
2015-04-23 00:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BLO er en enkel, men begrenset finish. Det er ikke veldig beskyttende, kan sive inn måneder senere med temperaturendring, er ganske tidkrevende på grunn av lange tørketider og flere strøk, og krever at fargestoffer av løsemiddel blandes. Jeg bruker en vannbasert BLO-emulsjonsflekkbase fra Target Coatings, EM4000, som ser identisk ut med BLO, men tørker på to timer, kan farges med vannbaserte fargestoffer (jeg bruker Transtint), kan males på nytt, brukes som topplakk og kan være topplakkert med løsemiddel- eller vannbaserte overflater.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...