Spørsmål:
Utjevning av en finish / finish
Doov
2015-05-12 11:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruker Emmets Good Stuff (polygel-lakk som du tørker av) som en finish på en valnøttplate. Jeg har lest mye om ferdigbehandling på nettet, men er litt forvirret om å "utjevne finishen." Som jeg forstår det krever poly lakk noe mindre slitasje mellom strøk for god vedheft. Fyren i min lokale trebearbeidingsforretning ba meg om å bruke 320 for å oppnå dette, samt for å slå ut eventuelle striper som ble etterlatt av søppeldukene mine, støvknapper osv. Mellom strøkene. Jeg tar for meg at dette ikke er "nivelleringstrinnet" som er beskrevet i kilder som Flexners "Understanding Wood Finishing" og egentlig er en veldig lett hit med 320 for ikke å "bryte gjennom" finishen? Hvor mange strøk skal du ta på før du "nivellerer"? Som jeg forstår det betyr "utjevning" sliping (muligens våtsliping med ~ 320 korn) til hele overflaten er jevn, noe som antagelig krever en viss mengde oppbygging, ellers går du gjennom til treet.

Flexners bok (side 156 - "Brushing Varnish") sier: "børste på første strøk ... slip overflaten lett med 280 grus eller finere ... påfør neste strøk ... puss den overflaten lett med 320-korn eller finere sterert sandpapir ... Hvis du prøver å oppnå en perfekt eller nesten perfekt flat overflate, kan du pusse ut børstemarkene etter det siste strøket ... bruk 320 eller 400 -kornet vått / tørt sandpapir smurt med såpe og vann eller mineralsk brennevin. Siste strøk vil deretter bli bedre. "

Betyr det at hvis du for eksempel påfører 5 strøk med overflatebehandling som du sliper den første med 280, den neste med 320, ikke sand den neste i det hele tatt, våt sand 4. strøk, og poler den siste 5. strøk? Hvis du bruker 7 strøk, ville det innebære to strøk til uten slipe / slitasje i det hele tatt?

På et relatert notat advarer boken hans også om spøkelse eller å gå gjennom et lag til et annet. Hvis du utjevner en overflate, som har penselmerker i seg, tar du ikke - per definisjon - av mer materiale noen steder enn andre, noe som betyr at du må bevisst spøke på visse steder?

Etter utjevning tar jeg det neste trinnet er polering / gniing, noe som kan gjøres med ting som abralonplater og lignende. Gjøres det vanligvis på den jevne overflaten eller på enda et strøk over den jevne overflaten?

En svar:
Graphus
2015-05-12 13:40:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som jeg forstår krever det poly lakk noe mindre slitasje mellom strøk for god vedheft.

Nope. Du vil lese dette online mye (og i noen bøker, og det som er verre selv i instruksjonene for noen produkter), men det er helt usant. Den eneste grunnen til å pusse mellom strøk er hvis du trenger å 'fjerne' eller fjerne mindre overflateflekker.

Det viktige ordet ovenfor er IF. Når poly sprøytes på en høy standard, for eksempel i en dedikert sprøyteboks med filtrert luft - som i mange kommersielle operasjoner - vil det aldri være noen sliping mellom beleggene av poly, og de har ikke problemer med dårlig vedheft.

Fyren i min lokale trebearbeidingsforretning ba meg om å bruke 320 for å oppnå dette, så vel som å slå ut eventuelle striper som ble etterlatt av søppeldukene mine, støvspisser osv. mellom strøkene.

320 kan være litt høy, men det er en passende grus for avnibbing.

Det er noen individuell oppfatning og personlig preferanse for grusen (e) som skal brukes til sliping mellom strøk. Mange trearbeidere går fra 240 til kanskje 400 når de sliper den første og deretter progressive strøk. Det er sannsynligvis noe 'voodoo' eller personlig mytologi her, gitt lakkens natur og de fine riper som selv den groveste av dette grisen vil etterlate seg; for visse applikasjoner er det sannsynligvis ingen merkbar forskjell ved å avnive med 240 eller 400. Bortsett fra at 400 vil tette seg raskere og jobbe saktere.

Som jeg forstår betyr det "nivellering" sliping ( muligens våtsliping med ~ 320 korn) til hele overflaten er jevn, noe som antagelig krever noe oppbygging, ellers går du gjennom til treet.

Død på .

Ikke alle guider til trebehandling vil si dette, men utflatning skal alltid eller nesten alltid finne sted bare en gang, og da det siste trinnet etter all finish er nede.

Vi kan ta en leksjon fra måten finishen gnides på high-end biler her. Der slipper de bare på slutten, uten unntak med mindre noe går galt. I trebearbeiding er en av de vanligste lignende utseende på pianoer, og også der våtsandes de bare på slutten (etterfulgt av polering). Standardene for flatt og glatt i begge tilfeller her er generelt langt høyere enn de fleste trearbeidere krever, så disse illustrerer perfekt at sliping mellom strøk er unødvendig for å oppnå et godt resultat.

På et relatert notat boken hans advarer også om å spøke eller gå gjennom ett lag til et annet. Hvis du utjevner en overflate, med penselmerker, tar du ikke per definisjon av mer materiale noen steder enn andre, noe som betyr at du må bevisst spøke på visse steder?

Dette er mer et problem med visse overflater og ikke med andre der flere strøk er mer sammenhengende. Og ja du har rett, det er praktisk talt uunngåelig at det vil skje i en eller annen grad.

Etter utjevning tar jeg det neste trinnet er polering / gni

Riktig. Og ja dette er vanligvis på en plan overflate.

Det er sjelden noe poeng å pusse eller polere et påført lakklag fordi det i seg selv er glansfullt nok. Poleringen er å gjenvinne glansen som er tapt av pussingen som er gjort under flatingen.

Det omvendte - gni ned et endelig strøk med lakk for å redusere glansen - gjøres imidlertid ofte.

Wow - takk for detaljert svar! Hvor mange strøk lakk bruker du vanligvis før du utjevner? Kanskje antall strøk ikke er en god beregning siden strøktykkelsen kan variere mye. Sagt på en annen måte hvis jeg nivellerer med 320 og deretter gnir med økende korn hvor mye materiale fjerner jeg egentlig? Tydeligvis trenger jeg mer materiale enn det før utjevningstrinnet
@Doov, antall strøk før flatting av er dessverre variabelt. Innholdet av * tørrstoff * i en lakk er kritisk her, så i utgangspunktet jo tykkere lakk jo færre strøk som trengs for å bygge tykkelse, og mer fortynnet = flere strøk. Så få som 4, men det er ingen øvre grense. 6-9 strøk ville ikke være uvanlig, 10 eller mer for en ekte "våt look glans". Generelt er det best å feile på siden av forsiktighet åpenbart for å forhindre sliping gjennom. 320 papir er litt på den fine siden for å begynne utjevning, verdt å starte i 220-240-serien (forsiktig), og flytt deretter til 320, deretter 400, 600, 800, 1200, poleringsmasse.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...