Spørsmål:
Å bygge en sikrere knivbeskyttelse på en bordsager
Reactgular
2016-01-27 22:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg så dette bildet på et annet bordsagsspørsmål, og det er i utgangspunktet identisk med sleden jeg bygde.

enter image description here

Når jeg bruker sleden hendene mine skyver på bakgjerdet for å flytte den fremover. Bladet vil kutte stykket og fortsette gjennom bakgjerdet og komme ut under bladbeskyttelsen.

Jeg har et problem der hånden min vil presse på bladbeskyttelsen og plassere tommelen eller håndflaten i blad. Etter å ha gjort noe trearbeid i flere timer, oppstår denne feilen noen ganger.

Så langt har jeg fått feilen min, men jeg vil endre kjelken min for å løse dette problemet. Den eneste løsningen jeg kan tenke meg er å gjøre bladbeskyttelsen lenger. Selv om dette vil løse problemet, blir det vanskeligere å jobbe med sleden.

Et annet alternativ ville være å gjøre noe som hindrer sleden i å bevege seg langt nok til at bladet kommer ut under beskyttelsen, men jeg kan ikke finne ut hvordan det vil fungere.

Du kan sette en klemme i T-sporet slik at løperen treffer den.
også relatert: http://woodworking.stackexchange.com/questions/2742/how-do-i-use-a-cross-cut-sled-safely?rq=1
Stoppe sleden: noe som hekter seg fast og fanger på sagens bakkant, burde gjøre det ... Men tilnærmingen med å gi grep / beskyttere slik at hendene ikke kan bli lave nok til å skjære bladet ser ut til å være mer vanlig selv når det ikke er følgende boksevakt.
Savnet dette spørsmålet den gangen ellers ville jeg ha svart da! * "Et annet alternativ ville være å gjøre noe som hindrer sleden i å bevege seg fremover nok til at bladet kommer ut under beskyttelsen, men jeg kan ikke finne ut hvordan det vil fungere. *" Kunne det ikke bare være en sak for å installere en stoppblokk et sted? Spesifikk plassering spiller ingen rolle så lenge sleden støter på den etter å ha kjørt tilstrekkelig avstand for å kutte. Bare en liten blokk med 2x materiale festet på plass på sengen ville gjort det.
Tre svar:
bowlturner
2016-01-27 23:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din tilbøyelighet er å bruke brikken som stikker lengst ut til å 'skyve' sleden. Som du bemerket, er det smart å gjøre å endre. Å gjøre det lenger ville være vondt, men min anbefaling ville være å sette et håndtak på toppen av bladbeskyttelsen slik at du naturlig tar tak i det! Hvis du monterer den riktig, vil den også avskrekke deg fra å plassere hånden på feil sted.

enter image description here

Å legge et håndtak på toppen av det skjedde aldri for meg. Takk. Jeg har også tenkt på å føre negler inn i vernet på steder der hånden min ikke skal være. Hvis hånden min berører en spiker, vil jeg automatisk trekke hånden min bort.
@ThinkingMedia En del av den daglige jobben min er brukervennlighet (for programvare), men den fungerer like bra i den virkelige verden. Glad for at du likte ideen
Jeg tror det er fordi du i mine tanker ** holder hendene unna ** fra vakten. Dette er grunnen til at jeg elsker dette forumet.
@Thinking Mine egne sleder bruker faktisk noe som ligner på negleideen din. Jeg la lett gripbare håndtak bort fra knivbeskyttelsen, la noen trebiter med skarpe vinkler på selve beskyttelsen, slik at det ville være ubehagelig å holde, og malte beskyttelsen min oransje, samme advarselfarge som strupeplaten på bordsagen min. Jeg laget også noen linjer med markører på siden for å indikere hvor langt fremover jeg kunne gå før bladet kommer gjennom vernet, men ikke et vanskelig stopp.
BTW hvis du gjør beskyttelsen din minst like lang som bladets radius, trenger du aldri å skyve bladet forbi vernet for å få kutt i full høyde i sleden. Det vil ikke * forhindre * deg i å gjøre dette, men det vil sørge for at du aldri * trenger * å gjøre det.
Jeg ville ha foreslått å gjøre knivbeskyttelsen høy nok til å fjerne bladet ved maksimal forlengelse. Hvis du legger hånden din på den, vil ikke bladet treffe deg, og det vil trolig være vanskelig høyt nok til at du ikke ville legge hånden din på det i utgangspunktet. Jeg liker håndtaket bedre.
Jacob Edmond
2016-10-01 00:01:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min første tanke når jeg leste dette var å skape et stopp for å forhindre at sleden kommer langt nok til at bladet også dukker opp. Jeg liker håndtakideen ovenfor, men jeg tror også at en stoppsikkerhet også vil være ideell. Jeg vil tro noe så enkelt som et treverk som henger ned og fanger den bakre kanten av bordsagens topp rett der det må stoppes.

LosManos
2016-10-02 23:58:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mal delene du ikke skal berøre.

Lim vanskelige trebiter eller skarpe aluminiumsbiter på brusen på delene du ikke skal berøre.

Gjør delene du skal berøre naturlige for å berøre, som med et håndtak.

Legg brus i aluminium løst der bladet går for langt. Hvis de brukes riktig, skal de lage en lyd, men de er myke for å skade sagtennene.

Fyll valgfri bladbeskyttelse med tannplukkere. De skyter ut når bladet treffer, og du vil få en kriblende følelse i magen.

Aluminium er kanskje ikke en god løsning på en SawStop eller lignende; det kan være en viss risiko for å sette av "airbag" -ladingen ... Som riktignok beskytter fingrene, men det er en dyr tilbakestilling.
På den annen side kan et ekstremt hardt tre som Ipe, eller et stykke plast, fungere som en advarsel, spesielt hvis du kan sette det opp for å gi gjenklang når du blir truffet av bladet.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...