Spørsmål:
Kan lav holdbarhet reduseres med spesifikke overflater?
Steven
2015-09-01 01:17:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ønsker å bygge noen utemøbler, og jeg har tilfeldigvis mye hard lønn på hånden. Selv om jeg også har litt sedertre, liker jeg ikke hvor lett det klør og bulker.

Når du leser på lønn, er holdbarheten oppført som dårlig, og folk ser ut til å kommentere at det er lett utsatt for insekter og sopp. Jeg har tilfeldigvis bare fullført å se Marc Spagnuolo (The Wood Whisperer) video på hans utendørs benk hvor han bruker afrikansk mahogni som har en oppført holdbarhet på "rettferdig" (versus sedertre som er "utmerket"). Som en del av ferdigstillelsen av dette prosjektet bruker han en klar gjennomtrengende epoksyforsegler (Smiths EPES) etterfulgt av spar lakk.

Er denne etterbehandlingsplanen nok til å dempe den dårlige holdbarheten til et tre som lønn? Er det andre overflater som kan brukes til å beskytte et ikke-holdbart tre i utendørselementene?

En svar:
Graphus
2015-09-01 13:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan mild holdbarhet reduseres med spesifikke overflater?

Kort svar: ja, absolutt. Tenk på den lange levetiden til bartre som brukes utendørs når de behandles med trebeskyttelsesmidler.

Er denne etterbehandlingsplanen nok til å redusere den dårlige holdbarheten til et tre som lønn?

Jeg kan forestille meg at det vil utgjøre en betydelig forskjell. Epoxy er en ekstremt effektiv vannbarriere, kombinert med en kontinuerlig film av spar lakk flytende vann kommer til å ha veldig vanskelig tid å komme til treet (merk at dette ikke forhindrer overføring av vanndamp, selv om det vil redusere det betydelig). Uten vann som kommer til treforfallet, er det i utgangspunktet forhindret tror jeg.

Er det andre overflater som kan brukes til å beskytte et ikke-holdbart treverk i utendørselementene?

Du kan lage din egen gjennomtrengende trefinish for utendørsbruk, der du tilsetter ingredienser (f.eks. metallsalter) for å forhindre forfall og / eller soppangrep. I gamle dager ble arsen eller blyforbindelser brukt til dette både kommersielt og i hjemmelagde oppskrifter; på grunn av potensielle toksisitetsproblemer med disse, vil jeg ikke nevne noe spesifikt, til tross for deres effektivitet.

I den moderne verden der vi er litt mer bevisste på risikoen for å forgifte oss selv hjemme en av de enkleste og mest effektive tilsetningsstoffene du kan bruke er boraks, som også forhindrer angrep av termitter og andre kjedelige insekter. I USA er i det minste dette bredt og billig tilgjengelig, selges som vaskehjelp. Merknad for europeiske lesere : nylige endringer i EU-regelverket har gjort borax mye vanskeligere å komme hit, det kan nå være umulig for ikke-kommersielle kjøpere å kjøpe i tørr form.

I tillegg til å bli gjort til en løsning med vann og bare malt på råvedet som du gjør med et vanlig konserveringsmiddel, kan boraks bringes i løsning i olje.

Etter hvert som jeg forstår prosessen, varmer du opp oljen forsiktig (bruk en dobbeltkoker hvis nødvendig for å forhindre at oljen kommer opp til mer enn 100 ° C) og skje i boraks, rør for å oppløse og gjenta til ikke mer vil absorberes av oljen, og det er en liten grusrester igjen i bunnen av beholderen. Lengre oppvarming kan se mer oppløst over tid, så det er verdt å teste.

Den resulterende boraksinfuserte oljen kan brukes direkte som en trefinish eller blandes med en lakk for å lage en DIY-versjon av "teakolje" , eller med en naturlig treharpiks (f.eks. furutjære) som i seg selv har en konserverende effekt.

Egnede oljer for dette vil være enhver tørkeolje, hovedsakelig kokt linolje eller tungolje. Tungolje er kjent for å gi overlegen vanntetting, men jeg har ikke sett noen direkte sammenligning av effektiviteten. Og hvis planen din er å blande oljen med en lakk, så kan dens overlegenhet være irrelevant, da harpikser i lakken kan gi all nødvendig vannmotstand.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...