Spørsmål:
Reparere delt tre ved hengsel på teppebrystet?
SMac
2019-07-25 20:19:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg leter etter noen råd. Jeg etterlakkerer et nydelig teppebryst, men treet har splittet seg ved en av hengslene.

Det ser ut til at en tidligere eier kanskje har prøvd å reparere det, men det er ikke solid. Den typiske løsningen jeg leste om er trelim osv. Men jeg er bekymret for at den ikke vil være sterk nok. Noen råd?

Planen min etter å fikse er å bruke torsjonshengsler (de andre to mortiser er i god form).

enter image description here

enter image description here

Og her er hvordan det ser ut etter at det knuste stykket ble splittet helt opp:

enter image description here

Velkommen til WSE. Min første tanke er å utvide dybden på skruene ved å bore ned ytterligere (ved hjelp av skrueakseldiameteren) og bruke lengre skruer.
Hva er tegnet på forrige reparasjon? Jeg kan ikke se det i bildene, og det har enorm betydning for hva din reparasjonsstrategi kan være. For eksempel med de fleste lim i de fleste situasjoner, vil du ikke legge mer lim (av samme type eller en annen type) oppå det. Det garanterer praktisk talt et svakt ledd. Så kort sagt, hvis det allerede er lim i sprekken, må det renses så mye som mulig. Nå på lim {forts.]
Med unnskyldning til LeeG om hans forslag om å bruke superlim, ville PVA (hvit eller gul type) eller epoxy være langt bedre valg her av en rekke årsaker. Jeg legger dette inn i en kommentar akkurat nå og venter ikke på avklaring. forrige reparasjon i tilfelle du var fristet til å prøve den i dag. Superlim er greit for reparasjon av fine sprekker og fiksering av * små * splittede stykker, men det er ikke et levedyktig strukturell lim, og dette er en strukturell reparasjon - det må være så sterkt som selve treet, tilstedeværelsen av sprekker i første plass viser dette.
Enig med @Graphus om denne. Det er en del der som vil komme av. Du kan til og med måtte bite i kulen og se hvor godt den delen vil forbli på, og hvis den deler seg, har du en måte å påføre et godt lag med PVA og klemme på. Dette vil være sterkere enn en delvis limt sprekk som vil fortsette å bevege seg.
@jdv, ja, jeg tenker også at det å dele det helt kan være den beste fremgangsmåten og planlagt å inkludere dette i svaret mitt, både for limtilgang og for rengjøringsformål. Hvis ikke, kreves det ytterligere forsterkning etter at limet har stivnet for å være på den sikre siden. Sjelden gjør det vondt å bli sterkere!
Takk @Graphus og jdv - Jeg har ikke gjort noe ennå! Så det har noe å gi når jeg klemmer det, men er ikke løs i seg selv. Jeg må bryte den av. Jeg er enig i at det, som det er, ville være vanskelig å få nok lim der inne for å oppnå ønsket vedheft. Når jeg sa "bevis på tidligere reparasjon" mente jeg bare de to mørke overflatiske flekkene der den forrige eieren kledde på lim / klister av noe slag. Fra det jeg kan fortelle, ser det ikke ut til å være noe lim i sprekken allerede, men jeg vil prøve å lirke det forsiktig fra hverandre med et verktøy for å se og gå derfra.
Tre svar:
LeeG
2019-07-25 20:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det jeg har gjort med god suksess er å bruke et tynt CA-lim (det kommer i forskjellige konsistenser, få det tynt). La CA-limet fylle sprekkene så mye du kan, legg deretter en klemme på brettet og klem sprekkene. Det er veldig viktig å bruke nok trykk for å lukke sprekkene, da CA-lim ikke fungerer godt og fyller hull.

Du må jobbe veldig raskt, så ha alt klart og klart. Test klemmene først for å være sikre på at de er tilstrekkelig sterke til å lukke hullene. Bruk noen blokker på arbeidsstykket for å forhindre at du legger groper i det med klemmene.

Takk Lee og Ashlar - kan gjøre begge deler ...
En av grunnene til at CA-lim ikke anses å være bra for dette, er at det uten gasspedator tar 24 timer eller lenger å tørke helt. Det er generelt ikke mulig å få gasspedalen inn i en liten sprekk som dette, så det er nødvendig å la stykket klemmes fast i hele 24 timer for å hindre at det går i stykker. Hvis du ikke kan få leddene fastklemt, er CA et dårlig valg (men så er det også PVA).
jdv
2019-07-26 00:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LeeGs svar er greit for mindre reparasjoner som ikke trenger å håndtere dreiemoment. Men jeg vil være bekymret for at denne sprekken bare vil fortsette å bevege seg, spesielt med det konstante trykket fra festene som skyver ut, og hengslene trekker ryggen om og om igjen.

Fra bildet du ga, ser det ut som et helt stykke ønsker å komme av når den sprekken beveger seg i to retninger og vil bli med. Med mindre du kan få lim helt til bunnen av sprekken og også få overflatene lukket der sprekken vil holde dem fra hverandre slik at limet vil sette seg ordentlig der (og uten at sprekken beveger seg som du klemmer) Jeg tror dette bare vil mislykkes helt nede i veien.

Hvis det er betydelig bevegelse av dette stykket hvis du bruker fingrene eller trykker lett med et verktøy, kan du vurdere å bare la det skille fra hverandre. Dette gjør at du kan påføre et godt belegg av PVA-lim på paringsflatene, og deretter plassere og klemme forsiktig for maksimal styrke. Når du er tørr, kan du fjær i kantene og etterbehandle etter behov.

Den eneste utfordringen her er å holde plasteret i bevegelse mens du limer opp og klemmer. Malere tape kan være nyttig og bruke den perfekte mengden lim. For mye, og alt vil gli rundt for mye. For lite, og du får ikke den vedheft du trenger.

Men når den er herdet, vil denne lappen være nesten umulig å bryte; treet vil velge å sprekke et annet sted hvis det vil sprekke igjen.

Jeg vil da fylle og bore pilothullene for hengselutstyret. Ikke hopp over denne delen! Gjør en fullstendig og skikkelig tresnekkerpreparat her, ellers lager du kanskje en ny sprekk.

Graphus
2019-07-27 13:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den typiske løsningen jeg leste om er trelim osv. Men jeg er bekymret for at den ikke vil være sterk nok.

Dette er en gyldig bekymring, og reparasjoner av substyrke er vanlige i slike situasjoner.

Fra kommentarene:

det ville være vanskelig å få nok lim der inne for å oppnå ønsket vedheft.

Ja, spesielt er det vanskelig å få lim dypt inn i en lukket sprekk for å sette deg opp for en grundig binding. Men det er en annen viktig faktor, og det er hvor rene overflatene er inni. Gamle sprekker på gamle møbler kan være skittent! Men selv med en sprekk på et nylig stykke, har treoverflatene eldet seg, og bare ferske treoverflater binder seg veldig sterkt, se fotnote 1.

Som et resultat kan det være tilrådelig å bryte av delt stykke, da det gir full tilgang til paringsflatene for å rengjøre dem. Dette er ønskelig i alle tilfeller, men helt avgjørende hvis en tidligere reparasjon ble utført og gammelt lim forblir i sprekken, og hvis det kan håndteres uten å gjøre for mye skade. Noen dommer er nødvendig her, men det forblir et * slurk * øyeblikk, selv når du har gjort det noen ganger.

Hvis du kan bryte stykket av
Siden sliping av treflatene ikke er et alternativ, børstes overflatene i det minste med et løsemiddel som denaturert alkohol (UK: metylert brennevin) aceton eller lakkfortynnere. Jeg gjør dette generelt to ganger, for hvorfor ikke?

Test de to brikkene forsiktig sammen (prøv ikke å håndtere parringsflatene) og se om det er noen bøyde splinter som skal forhindre at treet kommer riktig sammen. Hvis du finner noen, er det generelt best å bare bryte dem i stedet for å prøve å justere dem. DAMHIK.

Hvis du ikke kan bryte stykket av
Hvis det ikke er et alternativ å dele et stykke, er det fortsatt noen verdifulle triks å vite. Rengjør og spreng ut smuss eller støv fra de delene av sprekken du kan se. Du kan midlertidig åpne sprekken for å hjelpe deg med dette, men prøv å ikke bulke treet med leveringsverktøyet ditt uansett hva det er.

Nå for å få lim i sprekken, må du ikke skimp på det. Du kommer til å lage et rot, så vær forberedt på dette, og du vil bruke et overskudd for å prøve å forsikre deg om at limet har kommet dit du vil at det skal være. Når det er mulig, betyr det at lim vil dryppe fra bunnen eller undersiden av en sprekk, det betyr også at du vil bruke det på overflaten eller områdene du kan få tilgang til mer enn en gang under operasjonen når limet forsvinner inni. Arbeid sprekken åpen og lukket noen ganger for å prøve å få kapillærvirkning for å bære limet sammen og nedover, og påfør deretter mer lim og arbeid det inn fra toppen. Du ser en annen grunn til at superlim ikke er et godt valg her.

Lim kan blåses dypere ned i en sprekk ved å blåse gjennom et sugerør eller bruke en luftslange, enten kan det være overraskende effektivt og noen ganger vil det få lim gjennom til den andre siden. Lim kan også bearbeides i sprekken med tynne verktøy 2 . Med en sprekk som er åpen i den ene enden, kan du også bruke sterk tråd eller tanntråd (uoppvarmet hvis mulig) for å bære lim inn, ved hjelp av en slags saging.

Etter lim, klemme tid
Hvis du ikke bruker epoxy, er det ikke nødvendig med tungt klemtrykk, noe som er en annen fordel med epoxy. Epoksier er også utmerkede hullfyllere, noe som gjør dem til valget for reparasjon av skader i mange tilfeller, dvs. hvor det mangler tre eller en sprekk som ikke lukkes hele veien. Du vil selvfølgelig klemme skjøten, men det er ikke nødvendig å virkelig tømme treet sammen, noe du egentlig vil gjøre med PVA.

Med PVA må du bruke et fast klemtrykk for å oppnå en sterk binding, så ikke skimp på å stramme dem. Min standard er at du bruke pads av skrapved for å beskytte arbeidsstykkets overflate mot bulking (dette hjelper også med å spre klemmetrykk, noe som vanligvis er ønskelig).

Etter klemmene er på, og du har tørket opp all limutpressingen, legg brystet av til den ene siden for at limet skal tørke / stivne og ikke forstyrre det av noen grunn i et par timer. Vent over natten før du tar av klemmene hvis du kan (uavhengig av angitt innstillingstid hvis du bruker epoxy).

Hvis du er i tvil, forsterk Vi kan ikke vite hvordan din løsning kommer til å gå. Hvis du føler at det er nødvendig, er det ikke skadelig å styrke reparasjonen på en eller annen måte. Dette kan gjøres med skruer eller plugger over skjøten. Jeg foretrekker å bruke plugger da de lettere kan kjøres på svalehale-mote (i motsatte vinkler) som direkte motvirker enhver leddets tendens til å åpne seg. Hardwooddowels er å foretrekke, og 1/4 "(6mm) er den maksimale diameteren jeg bruker selv.


1 Hva trenger jeg å gjøre for å forberede tre for liming?

2 Små palettkniver, det lille bladet på en knivkniv, rørepinner 'lånt' fra favorittkaffestedet ditt og bambusspyd kan brukes her.

Stykke brøt lett unna. Jeg la til et bilde i det opprinnelige innlegget. Fant noen spiker under de overfladiske limflekkene, men de kom lett ut. Ingen bevis på at lim ble brukt før, så bare rengjøring av splinter og klargjøring for liming og klemming. Takk for detaljert svar @Graphus. Jeg vil legge ut det ferdige produktet når du er ferdig.
Det er perfekt, du er godt posisjonert for å utføre en permanent reparasjon. Hvis du trenger trygghet for å se lignende reparasjoner utført på video, er det en YT-kanal jeg kan anbefale, det er litt av en munnfull, men det er Thomas Johnson Antique Furniture Restoration. Han har vist reparasjon av mange sprekker og splittelser gjennom årene, og har en video spesielt på limene han bruker hvis minnet serverer.
Takk for det nye bildet forresten. Ser ut som ferskt tre langs bunnkanten, men ser du misfargingen spesielt mot venstre kant? Treet ser litt grått ut der, et klassisk tegn på en eldre eller skitten treflate, så jeg er glad jeg nevnte noe om rengjøring av treet. P.S. Prøv å få spikeren til høyre hvis du kan gjøre det uten å blåse det omkringliggende treverket.
Vurder en plastsprøyte med en lang stump nål for å injisere lim i en dyp sprekk.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...