Spørsmål:
Er det noe som heter et spor av standard størrelse for metrer / gjerder osv?
Andrew M
2020-06-04 01:23:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det en standard eller vanlig størrelse eller størrelser (bredde / dybde / profil) for spor i maskinbed og jigger for gjerder, gjæremålere, fjærbrett osv.? Hvis det er noen vanlige størrelser, varierer de fra Europa til USA? (Jeg er i Storbritannia).

Jeg skal lage et lite ruterbord, og vurderte å kjøpe noen lengder med ekstrudering av aluminium for å passe som spor for gjæringsmålere og / eller gjerder, og kjøper også en gjæringsmåler å bruke i den. Imidlertid er jeg ikke sikker på når jeg bestiller sporet at det passer til noe tilbehør.

Ser man på nettet, beskrives mange gjæremålere som "passende standard gjæringsspor", men spesifiser ikke hvor bredt sporet er. Spor er enkle å finne på nettsteder som ebay og Amazon, men kommer i flere forskjellige størrelser. I Storbritannia annonseres ofte "19mm track", som da faktisk er 19,3mm intern bredde som er (tror jeg) litt over 3/4 "

" Axminster Craft "gjæremålere sier at de passer til en 13mm Og du leser regelmessig om målere fra en maskin eller produsent som ikke monterer sporet på en annen maskin.

Hvis det ikke er en standardstørrelse, hvordan kan jeg være sikker på at tilbehør passer til sporet jeg passer på når de fleste nettbutikker ikke spesifiserer størrelsen?

Hei, folkens, jeg vil gjerne ha noen ekstra koder på dette spørsmålet (men jeg kan ikke lage dem). gjær gjerde kanskje, t-spor eller t-spor eller bare spor. Jeg overlater det til ditt skjønn.
For å være klar: du snakker om U-spor og spor, ikke T-spor og bolter? Jeg spør fordi gjerdene og jiggene du nevner i teksten til spørsmålet virker typiske for U-spor, men du nevner t-spor i kommentaren din. U-spor er vanligere for typiske "bord" -verktøy jeg vet om, med T-spor som er en del av mer avanserte eller spesielle gjerder.
Beklager, jeg brukte T og U nesten om hverandre. Da jeg planlegger å kjøpe spor for å passe inn i en trebordplate, ser alle ekstruderingene jeg har sett ut å være T-spor _teknisk_, men beskrevet som om de var U-spor mellom den smaleste delen av åpningen (f.eks. 19.3 er åpningen, bunnen av sporet er bredere).
T-spor er formet som bokstaven T (enten opp ned eller nå). U-spor er vanligvis litt bredere i bunnen, slik at låseskjærene har en tendens til å trekke til bunnen av sporet og ikke trekke ut. Men vi snakker noen tusen tommers forskjell mellom avstanden over toppen av sporet og _nære_ bunnen. U-spor har også en tendens til å ha sjenerøs hjørneradius slik at stolpene bunner ut og ikke fanger på hjørnene. T-spor kommer i noen få "standard" størrelser, og kan kuttes i tre i ett enkelt pass: https://www.engineeringtoolbox.com/t-slut-t-nut-size-metric-d_2072.html
To svar:
jdv
2020-06-04 18:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har nettopp opplevd denne situasjonen nylig. Dette er hva jeg lærte om spilleautomater i U-stil. Jeg undersøkte ikke fullt ut T-slots, som er en helt annen verden av ikke-standardiserte standarder.

U-slots i imperial størrelse kommer omtrent i to smaker: 3/4 "og 5/8". Det store flertallet av ettermarkedsutstyr der ute, i det minste i Amerika, er en av de to størrelsene.

Av disse to synes 3/4 "å være den vanligste i dag med stor margin , med eldre utstyr (etter min erfaring) som den mindre dimensjonen. Dette gjør det vanskelig å matche ettermarkedsutstyr til bordsagen min (5/8 "), men ikke for eksempel mitt nyere rutetabell (3/4") Så hvis du henter eldre utstyr på auksjoner og gårdsalg, vil det sannsynligvis forvente 5/8. Spor.

Så vidt jeg vet er det ingen standard bortsett fra ad hoc-standarden på disse to størrelsene, med 3/4 "langt mer vanlig.

En merknad om dimensjoner : U-spor er vanligvis utformet slik at de er ikke torget. dvs. at tverrsnittsdimensjonen øverst vil være mindre (med bare noen få tusendeler) enn den samme dimensjonen ved nær bunnen. Dette er for å lette klem- / låsemekanismer slik at sidekraft har en tendens til å trekke spor ned inn i kanalen; det vil si at låsestenger kiler seg litt inn. Dette ligner på hvordan klemmer og hunder kan få overflater forskjøvet noen få grader for å hindre at arbeidet klemmer seg ut, eller mister kvadrat når kraften påføres. U-spor har også en tendens til å ha sjenerøse hjørneradier i bunnen for å tillate fri bevegelse i sporet, og for å gi rom for låsemekanismer.

19mm er omtrent 3/4 tommer, og disse sporene er ment for å være litt slurvete, så kanskje Euro-størrelsene tilsvarer de også. 13mm er en liten slurvete i 5 / 8ths, men det kan være nær nok. Jeg mener, det kommer an på om de snakker om sporet eller sporet, og om sporet er ment å gli eller holdes under bruk.

Når det gjelder hvordan du vet hvilke du trenger? Vel, i mitt tilfelle trenger jeg begge deler. Du trenger kanskje bare en av disse størrelsene. Ta noen kaliper eller omtrent med en linjal eller skala og se hva du har på utstyret ditt. Som jeg sa, disse størrelsene er ment å være nominelle, så det kan være mye slop. Og jeg kan ikke understreke dette nok: det kommer an på om sporet er for låsing eller for glidning.

En merknad om U- sporformål : U-spor har to formål: du vil enten at noe skal gli med en liten forstyrrelse som passer til å fungere som en guide (f.eks. en tverrskåret slede eller gjærestang) eller at du skal klemme ikke bevege seg (f.eks. fingerbrett eller annet sikkerhetsutstyr). Skyvstenger vil ha en løs forstyrrelsespassform slik at ting forblir firkantede. Låsestenger kan være litt løsere fordi de har en låsemekanisme (med en j-spalte, eller en t-mutter med kammer, eller en annen mekanisme) som er ment å forhindre at stangen beveger seg.

Milescraft ting etter markedet som passer til gjæreautomater, leveres ofte med spor i begge størrelser. Jeg klarte ikke å hente 5 / 8ths spor hvor som helst, men som en del av et sett fra dette selskapet. De selger reservedeler til jiggene og gjerdene, så jeg vurderer å hente mer 5/8. Spor fra dem.

Du kan bare vurdere å lage trespor til noen av jiggene og gjerdene dine. Jeg vurderer dette for min egen sag i stedet for å kjøpe dem fra den eneste kilden. På denne måten kan jeg beholde låsesporene på gripebrettene mine, og ha en dedikert tverrskåret slede som glir på løvtre. Selvfølgelig er dette enda et prosjekt man må passe inn i butikktiden de har ...

Utmerket svar, jeg skulle ønske jeg kunne +2. Du dekker og flere viktige, men ikke alltid snakkede ting om. målingen er selve spalten, eller sporekstruderingen? Trespor er også en god inkludering, siden de lettest muliggjør en tilpasset passform, fra en stram glidende passform til en løsere passform som kan være nyttig for spesifikke verktøy (eller spesifikke operasjoner kanskje?).
Takk. Jeg innser for sent at OP kan spørre om T-spor (eller de nevner dem i en kommentar), men spørsmålet deres ser ut til å handle om U-spor og spor. Så dette kan faktisk ikke svare på spørsmålet de hadde til hensikt. Jaja. Kanskje jeg ber om avklaring.
Kan du utdype kravet til litt spill / slop i sporet? Er det fordi tilbehøret klemmer seg sideveis (med en kam eller noe), og så kommer til å hvile godt mot den ene siden av sporet?
@AndrewM Jeg la til en del for å skille mellom de to typiske bruksområdene til en u-kanal.
FreeMan
2020-06-05 16:23:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil foreslå å kjøpe gjæringsmålere du er interessert i å bruke. Å få produserte gjæremålere ser ut til å være veien å gå, da de ser ut til (i det minste for meg) å være den vanskeligste delen å lage nøyaktig hjemme (spesielt hvis du vil ha en med vinkler forhåndsmerket).

  1. Returnere alle "odd-ball" -størrelser (dvs. samsvarer ikke med flertallet og garanterer ikke "spesiell sak")
  2. Kjøp U-kanal for å passe til det du har beholdt.
    • Mitt inntrykk av Storbritannia (jeg er i USA, så det er 99,99% fra det jeg har sett på TV, tilgi meg) er at det er mange små produsenter så du burde kunne finne noen , et sted som vil ha U-kanal i den nøyaktige størrelsen du trenger for passformen du leter etter.
    • Som jdv bemerket i sitt fine svar, bør det være litt fall i passformen mellom baren og kanalen, så du vil gjøre rede for det når du kjøper kanalen. Du kan til og med være i stand til å ta en gjæringsmåler til butikken for å prøve det de har på lager.

Som en ekstra bonus, du kan hjelpe med å bekrefte informasjonen i jdvs svar om at de fleste av dem er standardstørrelser, eller når du motbeviser den, kan du legge ut ditt eget svar som indikerer at det er ikke tilfellet og hjelpe informer resten av oss!Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...