Spørsmål:
Er det industrielle standarder for treskruer?
tir38
2019-09-17 02:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Piggy backing på dette spørsmålet om treskruer, er det noen industrielle standarder for å definere kvalitet i treskruer? Når jeg kjøper maskinskruer, ser jeg vanligvis etter hvilke standarder som overholdes. For eksempel lister McMaster disse standardene for sine maskinskruer med stikkontakt:

Skruer som oppfyller ASTM A574, ASTM A574M og ISO 898-1 overholder spesifikasjoner og testkrav for materialkvalitet. Skruer som oppfyller ASME B18.3, ASME B18.3M, ISO 21269 og ISO 4762 (tidligere DIN 912) oppfyller spesifikasjonene for dimensjonsstandarder.

Dette er vanligvis hvordan jeg vet at jeg ' m får et dårligere produkt når jeg må kjøpe maskinskruer fra big-box hjemmebutikk. Er det noen tilsvarende standarder for treskruer? Er det noen måte å fortelle en kvalitets treskrue fra en søppel fra de store boksene?

Det er ingen oppføring for treskruer i ASTM-indeksen, dessverre er jeg 1986 Ed.
https://www.astm.org/Standards/D1761.htm osv. Jeg har aldri sett en rute som forteller meg at innholdet samsvarer med en slik standard, og jeg er ikke sikker på om det eneste eksemplet (det er andre du kan finn med et enkelt websøk) av "D1761" kan betraktes som en "standard" som fester kan si at de overholder. Men trefester _kan_ testes med publiserte ASTM-standarder. Kanskje dette er for spesifikke kunder, som Federal. Det er en grunn at DoD-skiftenøkler koster hundrevis av USD.
Det er noen skruer som er regulert av kode (dvs. innramningsskruer https://www.strongtie.com/strongdrive_exteriorwoodscrews/sdws-q_screw/p/strong-drive-sdws-framing-screw), men jeg har ikke sett en generisk "treskrue" standard.
En svar:
Graphus
2019-09-17 19:32:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det noen måte å fortelle en kvalitets treskrue fra en søppel fra de store boksene?

Synlig, sannsynligvis ikke. Emballasje, og eventuelle påstander det måtte komme, ville absolutt ikke være noe å gå på 1 . Tilsynelatende kvalitet og konsistens på skruene kan være noe å fortsette, men det ville være vanskelig å være endelig, og visuelle signaler vil ikke fortelle deg noe om materialkvaliteten til stålet 2 .

Du spesifiserer ikke applikasjonen (e) du er interessert i, men av grunn er det eneste området du trenger for å være veldig masete med skruevalg, strukturarbeid, der styrke er avgjørende for sikkerheten. Mer spesielt utvendige konstruksjonsarbeider, hvor styrke og kvaliteten på belegget er viktige faktorer.

Men bare for lettere ting rundt huset og for generell møbelbruk kan du være mye mindre masete. Gamle skruer var bare en type mild stål, og de klarte OK 3 . Bortsett fra noe med en feil, er den typiske skruen i dag en størrelsesorden bedre enn de.

Shootouts og sammenlignende anmeldelser er et nyttig utgangspunkt for å velge skruene du skal kjøpe for forskjellige applikasjoner, og her er et utvalg:

Velge trebearbeidingsskruer på Woodworker's Journal.
Skruer er skruer - er de ikke? fra populær trebearbeiding.
Drivskruer som ikke korroderer fra Wood Magazine. Dette er skruene du bør bruke på populær mekanikk.

Et siste poeng, hvis du ikke er en profesjonell proff som trenger til være i stand til å kjøre dusinvis av skruer på en dag, ikke vær for nede på noen skruer du kan prøve som ikke driver godt. De kan være helt gode fester som fungerer godt drevet for hånd eller ved hjelp av en skrallejern av noe slag, for eksempel en Yankee-skrutrekker. For lange eller veldig store skruer liker jeg å bruke en gammel tømmerstang 4 .


1 Standard advarsel tøm forsiktig.

2 Gipsveggskruer er et godt eksempel, de ser veldig bra ut, men det glatte, svarte belegget forteller deg ikke at de vanligvis er for sprø for trebearbeiding.

3 Og de er fortsatt levedyktige. Mange trearbeidere skaffer i dag gamle skruer og bruker dem så mye de kan. Verdt å merke seg også i denne sammenhengen at mange skruer som tradisjonelt ble brukt i møbelarbeid, bare var messing, og så myke som det var, var det bra nok til formålet.

4 Mange tradisjonelle to -Jaw chucks i seler kan gripe sekskanter ganske godt til tross for at de ikke er laget for dette, noe som åpner verden for sjåfører som en gammel seler kan drive til bokstavelig talt alt som er tilgjengelig med sekskant. Dette er overraskende raskt, og så langt er det ingen motstand som en av disse ikke kan overvinne, neppe overraskende gitt seler var ment for å bore store hull i hardt tre etter behov.

Takk for det grundige svaret. Jeg spør mest fordi jeg føler at de store bokseskruene kammer ut oftere. Jeg antar at jeg må være mer skånsom mot støtdriveren.
Ja slagdrivere kan være problemet i stedet for at skruen er feil (innen grunn). En annen ting som er veldig verdt å utforske, men siden du allerede har en driver, er det bare å endre hodestilen du kjøper. Bruker du Pozi-skruer med en sjanse? Pozi er ikke bra for cam-out til tross for at den er spesielt designet for å forbedre dette over Phillips. Torx eller enda bedre Robertson er en stor forbedring i denne forbindelse.
nei, bruker ikke Pozi. Men jeg begynner kanskje å spille mer med Robertson-skruer


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...