Spørsmål:
Er det mulig å bekymre tømmer for å se "gjenvunnet?"
Daniel B.
2015-05-13 03:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forloveden til kusinen min er interessert i å lage en benk som ligner på dette bildet: enter image description here

Dette ser ut til å være gjenvunnet tømmer med mange års forvitring, men det er veldig glatt, noe som virker som om det ville være vanskelig å oppnå med gjenvunnet tømmer uten å frese bitene for å være jevne. Er det mulig å få dette utseendet ved å kunstig triste tømmer, og i så fall hvordan ville dette bli oppnådd?

Ser ut som forkulling, og deretter en finish for å forsegle den.
Jeg tviler på at du får nok styrke med kjeks eller plugger. En hemmelig gjæring vil være mye sterkere (se http://sawdustmaking.com/woodjoints/dovetails.htm#secretmitre for et eksempel). Ganske vanskelig, skjønt.
Mann, en så kompleks ledd, og du kan ikke engang se resultatet, hvor er moroa i det? : s
Jeg vet, så urettferdig! Når det gjelder treet, kan det bare ha blitt liggende utenfor uferdig til vær. Det ser litt mørkt ut for teak, men rødved vil snu til den fargen etter noen år med sol og litt regn.
faktisk ville jeg ikke tro at redwood ville se så glatt ut etter noen år, og ville ha flere knop. Det kan faktisk være teak.
Et av trebearbeidingsmagasinene ga nettopp en artikkel om hvordan du gjør en forkullet finish. Dessverre har jeg ikke kommet til det ennå,
@PascalBelloncle Jeg er mer opptatt av muligheten for å øke hastigheten på aldringsprosessen; det vil si å få noen år til å være utenfor, skje om et par dager. Eller i det minste få det utseendet.
@DanielB. forstått, og jeg har ikke noe nyttig å foreslå, og det var derfor jeg bare kommenterte spørsmålet ...
Husk at tømmer kan freses med håndverktøy, men det kan koste deg den forvitrede overflaten. Dette kan også være noe mer enn en gråbrun flekk ...?
Platene har alle et individuelt utseende. De ser også ut som om de ikke var i denne originale orienteringen i begynnelsen. lyslappene er noe jeg vil se når jeg fjerner brett fra paller. Spikerhullene antyder også en slags tidligere montering. Uansett hva dette er, ser det virkelig ut som om det ble satt sammen som en benk etter at brettene var nødt. Selv om det kan se glatt ut på bildet, er det veldig realistisk at karakteren (ikke ensartet utseende) er skjult i detaljene. Jeg kan ikke fortelle hva tre eldes slik i elementene. Hvor kom bildet fra?
mann .... lang kommentar. Du kan lett gjemme noen metallstivere der inne, men det må være mer enn at en enkel gjæring blir med
@DanielB. Jeg tror det er flere potensielt gode spørsmål her, men slik det for øyeblikket ser ut, er jeg ikke sikker på hvilken du spør. Spør du om treet faktisk blir gjenvunnet (noe som sannsynligvis ikke kunne besvares subjektivt og som ville tiltrekke seg meningsbaserte svar), hvordan man skulle forstyrre treet, hvordan man konstruerte fugene ved hjelp av gjenvunnet tre, eller hvordan man konstruerte fugene ved hjelp av virkt tre ?
Den tilsynelatende gjæringen kan være en av mange typer ledd, noen bruker for eksempel en [full blind svalehalet gjærledd] (http://www.sustainlife.org/blogs/woodworking/completed-dresser-course/).
Jeg er enig med @rob. Det er minst to spørsmål her, og innlegget bør skilles ut tilsvarende.
Ikke spør om det er gjenvunnet, men snarere, hvis det blir gjenvunnet, hvordan er det så jevnt, og hvis det ikke er det, hvordan ble det gjort for å se ut som det var. Jeg er midt i finalen akkurat nå, men jeg kan dele den i flere spørsmål i ettermiddag.
@DanielB. Dette kan åpnes igjen når redigeringen er godtatt. Det felles spørsmålet er åpenbart sekundært, og hvis det er alt som holder dette spørsmålet tilbake, så er det det beste og enkleste valget å fjerne det - som jeg har gjort. Etter et kort søk har vi overraskende nok ikke et spørsmål om kunstig aldring av tre, så jeg setter pris på at du spør det. Vennligst åpne et nytt spørsmål senere om gode muligheter for å bli med, og la dette spørsmålet fokusere på aldring / finish.
Fem svar:
Graphus
2015-05-13 23:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det mulig å få dette utseendet ved å kunstig triste tømmer, og hvordan vil dette i så fall bli oppnådd?

Ja, og avhengig av nøyaktig hvilken karakter du er ute etter kan faktisk være ganske grei, selv om det er involvert. Det jeg mener er at teknikkene er enkeltvis hver for seg, men det kan være ganske mange av dem brukt i rekkefølge (og sekvensen er veldig viktig - å endre den kan dramatisk endre effekten, og dette er noe du kanskje vil gjøre bevisst for variasjon ).

Tekstur

Å starte med tre som ikke er jevnt malt, kan være veldig fordelaktig her, men det er mulig å legge til visse teksturer i tre som er helt glatt, f.eks ved å pusse, pusse med en stålbørste, banke med stålbørster og generelt baske treet slik at det ser gammelt ut.

Arter av tre betyr noe her. Softwoods, som er deres bemerkelsesverdige hardhetsforskjell mellom earlywood og latewood, reagerer på en spesifikk måte på noen sliteteknikker, og det utseendet kan ikke replikeres ved hjelp av et glatt kornet hardved. Så til en viss grad kan arten du kan bruke, dikteres av det nøyaktige utseendet du tar sikte på å replikere.

Merker fra en kvernes sirkelsagblad kan også etterlignes ved hjelp av bordsagen eller en sirkelsag, men der er stort potensial for personskade, alle som tar det på gjør det på egen risiko. Forsiktig sliping med grovt papir (60 korn eller lavere) er en mye mer tilrådelig metode for å simulere denne strukturen.

Farge

På fargestoffet, bare med fokus på det generelle utseendet, er det åpenbart ganske grått. Så å få treet grått på noen måter er det første å sikte på. Dette kan gjøres ved å bruke ingenting mer sofistikert enn en vask av tynnmalt maling, enten oljebasert (inkludert kunstnerens oljemaling) eller vannbase (inkludert håndverksakryl). Fargingen mulig med begge malingstyper er veldig lik, men på grunn av forskjellene deres er bestemte spesifikke variasjoner lettere eller raskere i den ene eller den andre, f.eks. dra nytte av at malingen er våt i lang tid for enkel blanding eller fjæring, eller stole på at en maling hurtig tørker for å legge overleggseffekter raskt.

Det er også en rekke kommersielle flekker som er spesielt beregnet på å gi denne typen av farger.

I tillegg til å introdusere en farge i treet, kan treet i seg selv farges, for eksempel ved bruk av eddik + stålteknikken som ofte ses online for kunstig aldring av treverk (se Merk bunn for mer om dette

Etter at en grunngrå farge er oppnådd, kan en annen litt annen farge påføres på mer enn en måte for å introdusere litt variasjon (merk: fordi tre er iboende variabelt, vil noen variasjon forekomme naturlig uansett). Eksempler på hvordan du kan bruke dette 'karakter' malingslaget ved å bruke maling som er tynnet kraftig til en kremaktig eller melkeaktig konsistens:

  • Børstes rikelig over treet, får lov til å suge inn en kort stund mens deretter en fuktig klut tørkes over overflaten i retning av kornet.
  • Samme som ovenfor bortsett fra at tørkingen gjøres i en vinkel. Dette kan simulere sagmerker til en viss grad.
  • En av de ovennevnte bortsett fra at det brukes en tørr klut. Dette vil gi en subtil annen effekt, vanligvis mer hardkantet.
  • Den fortynnede malingen påføres med en skumrulle eller ved å dyppe med en svamp og får tørke, og deretter slites den selektivt ned med enten en nylon maskelim (f.eks. Scotchbrite), stålull eller fint slipepapir.

I tillegg til denne typen teknikker kan treet som er fremstilt med basefargen, brukes både som det er eller forseglet, med et fortynnet belegg av vannbase poly, blond skjellakk eller til og med tynnet PVA lim. I alle tilfeller skal tetningsbelegget få tørke grundig (ideelt over natten) før du går videre til neste trinn.

Merk: teknikken med eddik + stålull er ofte dårlig beskrevet i elektroniske guider. Til å begynne med er stålull ikke det eneste som kan brukes, gamle rustne negler eller egentlig noen små biter av jern eller stål vil fungere her så lenge det er nok tid til at eddiken kan reagere med metallet. Hva dette gjør er å skape jernacetat, som er det som reagerer kjemisk i overflatefibrene for å produsere farge.

Denne reaksjonen er med tanniner i treet, som noen arter (særlig eik) er høye i og vanligvis gir den mest uttalt effekten. Dette skaper jerntannat som er svart, så jo mer garvesyre som er tilstede i treet, jo mørkere fargen. Åpenbart er testing viktig med dette for å måle effekten! Hvis den oppnådde fargen er litt mørkere enn ønsket, kan en del av eddikoppløsningen fortynnes med vann og prøve igjen.

Når du bruker en art som ikke naturlig inneholder mye eller garvesyre ( spesielt bartre) kan den introduseres til treets overflate. Mens garvesyre kan kjøpes online for å lage en veldig konsentrert garvesyreoppløsning, kan en sterkt brygget te fungere ganske bra. Og for de sanne DIY-tilhengerne kan man lage en 'tannin-te' ved hjelp av eikeblader, bark og spesielt eikegaller hvis du finner noen

Nok et flott svar. Jeg la merke til at stålullseffekten manglet på noen skoger. Det er godt å vite årsaken til det.
Matt
2015-05-13 09:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Super Basic Distressing

Jeg vet at du kan distressere tre. Slå den med en kjede, skrape verktøy osv. Påfør deretter lat en mørk ujevn flekk og deretter en finish. Det er enkelt og veldig stressavlastende (kjededelen). Du, derimot, prøver å få det gjenvunne tømmerutseendet. Hvis du ikke viste bildet, ville jeg ha utvidet de første par setningene mine, men jeg føler at du har en oppoverbakkekamp som dupliserer det du har for den benken.

Min amatøranalyse

Uansett hvor brettene kom fra, var de åpenbart ikke i den originale retningen. Aldrings- / nødmønsteret ser annerledes ut på hvert av brettene. Å prøve å replikere det der hvert brett vil ha sitt individuelle utseende, må gjøres før montering. De hvite lappene kommer fra hvor brettene brukes til å være sammen, slik at hullene ikke så mye av elementene. Det er lettere å duplisere, men det er mer enn bare ikke å fargelegge en seksjon.

For at det skal være så glatt som det er, mistenker jeg at det ikke hadde direkte kontakt med regn. Det meste av det virkelig gode / etterspurte gjenvunne treet som låvebrett er utrolig vær med mange dype fordypninger.

enter image description here

Jeg tror ikke treverket på bildet ble utsatt for det. Etter det skjønt, uten å se et nærbilde, vil jeg gjette at treverket er ganske glatt. Hvis det var relativitetsuniform til å begynne med å bli med i styrene for selve benken, kunne det ha vært en kino.

Hvis brettet ikke hadde nøyaktig samme bredde, kan du skjule feilene på undersiden. men ser på venstre innsiden av "benet" som ikke ser ut til å være tilfelle.

Uansett ville en enkel finish ha forseglet i potensielle splinter. Det ser ut til å være litt glans på det bildet.

Mitt poeng

Ikke prøver å være pessimistisk, fordi jeg håper noen har et bedre svar, men det er en grunn til at store biter av gjenvunnet tre, som på bildet, er en kostbar vare. Det er vanskelig å replikere hva mor natur tar år å gjøre. Prøv å få et faktisk låvebrett med å betale en formue for det. Det er ingenting som den virkelige tingen.

Igjen, som jeg nevnte i første avsnitt, sier jeg ikke at bekymringsfullt er bortkastet innsats. Bare å foreslå å kopiere det du har på bildet med nytt tre virker usannsynlig.

Fusk for å få utseendet

Hvis du er villig til å underholde en enklere løsning så er det alltid eddik og ståltriks. En av mange instruksjoner kan komme fra denne videoen

Bland en mengde stålull eller rustne negler i en målt mengde eddik. Ulike eddiker (hvit, eple osv.) Vil ha forskjellige resultater. Jeg har også sett noen mennesker bruke kaffegrut. La denne blandingen ligge i en beholder i flere dager. Jo lenger du lar den være, jo mer konsentrert løsning får du. Dette er et spørsmål om eksperimentering. Etter den tiden kan du blande inn litt vann som er omtrent like mye som tilsatt eddik.

Du har nå en løsning som kan gi tre et eldre utseende. Hvis treet allerede er renset og sammenføyd, får du det eldre utseendet med glatt tre.

Caveat◄

Hvis du gjør dette, må du se etter uoverensstemmelser mellom strøk og applikasjoner. Å lage denne blandingen vil gi litt forskjellige resultater hver gang, slik at fargen kanskje ikke stemmer overens med blandingen. Det kan være viktig å gjøre så mye du kan første gang for å gi prosjektet et samlet overordnet utseende. Forutsatt at det er ønsket.

Dette vil også reagere forskjellig på tvers av forskjellige skoger. Igjen ... EKSPERIMENT!

Det er et ganske grundig svar. Siden det bare er billig dimensjonalt tømmer, har jeg råd til å eksperimentere mye. Du har sannsynligvis rett i metallbrakettene. Jeg tror at hvis jeg ikke bare hadde satt en ny 4x4 i hvert hjørne som en tannregulering.
Spørsmålet handler bare om bekymring nå, hvis du vil endre det. Jeg stiller et annet spørsmål om gjæringen.
CharlieHorse
2015-05-15 01:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For omtrent 50 år siden jobbet faren min for en "antikk" forhandler på Cape Cod som skulle ta et nytt, uferdig stykke (som et bord) og kaste det i havet i et par uker. Så ville han trekke den ut, gjøre en halv jobb med å gjøre ferdig den og selge den som en antikk til idioter som kommer fra Boston eller New York. Kanskje ikke det mest etiske, men det ville være deg det bekymrede utseendet du vil ha.

Selv om jeg ikke ville prøve å gi dette ut som antikk, er det en interessant idé. Dessverre er jeg ikke lenger i nærheten av et hav;)
Jeg ville ikke gjort det heller, spesielt for å selge. Derimot...
James P.
2015-08-08 08:56:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er for øyeblikket i ferd med å lage en 5-delt kronforming for å komplimentere noe gammelt grovt furu som jeg installerte på veggene mine. Jeg fant denne lenken til å være nyttig for å beskrive massevis av mordanter og fargestoffer som kan brukes til å kjemisk eldes og endre treets farge uten flekker, noe som aldri ser autentisk ut for meg fordi det tar den naturlige dybden av fargen ut av treet. De selger også tingene, men mange av dem kan du enkelt finne på jernvarebutikken for mindre penger: http://www.woodfinishingenterprises.com/dyes.html>

Prosessen jeg bruker er ikke rask, men resultatene er gode, så jeg deler:

** # 1) Lag menneskeskapte slitemerker hvis du vil. slå pokkeren ut av treverket i den grad du vil, så pisk det litt mer fordi du skulle ønske du hadde til slutt: Jeg har rullet en manuell gressklipper over den, en plukkøks, kjeder med bolter festet til koblingene osv. så legg treet med forsiden ned på oppkjørselen din og kjør over den ... det vil gi mange små tilfeldige inntrykk.

** # 2) Lag naturmerker. sette flere skruer i et tilfeldig mønster i enden av en 4 'til 5' lang 1x2 eller 1x4. Slå treet med det for å lage ormehull. dra en syl med kornet for å lage så mange sprekker du vil til den dybden du liker. Du kan også lage mindre overflatekontroll ved å slå den parallelt med kornet med en skarp kniv eller machete. Ikke hesit med juling, de flotteste merkene du vil lage er de som du synes du har gått for langt.

** # 3) Gris treverket ut ved hjelp av en av teknikkene beskrevet ovenfor. Jeg brukte 3 TBS Copperas fra jernvarebutikken oppløst i 1 kvt vann. Bruk hansker og gjør det ute fordi du vil minimere eksponeringen for den til treet er forseglet. La det tørke, og bruk deretter sterk te rikelig. Når det tørker, blir det mørkt. Når den tørker, børster jeg den med en stålbørste festet til boret mitt. Pensle den så mye du vil, skape spor og børst mørket av. Hvis du har børstet til den forvitringsgraden du er ute etter, og treet er for mørkt, kan du lette det ved å tørke av treet med en glatt klut som er fuktet litt med et fortynnet dekkrens som inneholder oksalsyre. Jeg bruker Behr-konsentrat.

** # 4) Angi tonen eller fargen på treet du ønsker ved å tonere skjellakk med vannbasert fargestoff. Hvis du skal belegge en polyuretan, må du bruke avvokset skallakk. Påfør den tonede skjellakken lett og sparsomt med en flat klut som et ark eller t-skjorte, slik at skjellakken ikke trenger inn i sporene eller merkene du har slått inn i treet. påfør så mange strøk du vil for å oppnå ønsket treverk, men la det tørke mellom strøkene. Når du er fornøyd, la den tørke over natten for å forsegle porene i treet.

** # 5) Påfør et vannbasert fargestoff eller fargeblasur etter eget valg så liberalt eller sparsomt du vil. Jeg liker å se inn i treet (fargedybde), så jeg unngår glasur og fulgte rett og slett opp med sterk te, men du kan bruke et Rit-fargestoff fra matbutikken, eller TransTint lager noen flotte trefargestoffer. børst fargestoffet rikelig på treet, og pass på at du kommer inn i sprekkene. Det vil ikke trenge inn i de skjellakkbehandlede områdene. La den tørke over natten.

** # 6) Påfør topplakken du ønsker.

Jeg håper dette hjelper å gi noen inspirasjon til å skape et naturlig utseende forvitret treutseende. Jeg er litt ren og mektig kresen, men jeg er veldig fornøyd med resultatene denne prosessen oppnår. **

Adam Davis
2015-05-13 22:19:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er flekker og overflater som betyr å simulere forvitring. En enkel metode er imidlertid å bruke en vanlig syre- og mineraloppløsning, som eddik og stålull, for å vaske brettet. Her er en video av prosessen. Selvfølgelig vil en sterkere syre utdype effekten, og du kan bruke en malings- og tørkemetode for å simulere mineralforekomster (det regnet etterlater) du kan finne i ekte forvitret treverk.

Denne benken viser ikke den dype rillingen du vil finne i forvitret tre, men hvis du vil ha det, vil forsiktig bruk av en høytrykksspyler ha det mykere treet mens du legger rygger.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...