Spørsmål:
Hva er implikasjonene ved å bruke flere polyuretanfrakker?
School Is Awesome
2015-06-08 04:41:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva er fordeler og ulemper med å påføre flere strøk polyuretan? Jeg vet at med flere strøk blir manglene forsterket, men beskytter ikke flere strøk treet bedre?

Generelt vil flere tynne strøk gi bedre resultater enn en tykk strøk. Feil bør ikke "forsterkes" hvis du følger riktig etterbehandling.
Snakker du om trefeil? Jeg vet at med noen overflater kan treet mørkne, og knutene / kornet / feilene kan mørkne mer enn standardkornet.
To svar:
Graphus
2015-06-08 12:56:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva er fordelene og ulempene med å påføre flere strøk polyuretan?

Det er egentlig ingen ulemper med å påføre flere strøk poly, innen grunn. Kostnadene øker selvfølgelig med hvert lag, men dette er iboende for all etterbehandling; og du får noe for det ekstra utlegget, det være seg forbedret utseende eller overflatebeskyttelse.

For hvert ekstra lag er det sjansen for ytterligere overflatefeil - blemmer, støvspesifikasjoner etc. - men disse kan være nesten helt unngått med riktig oppsett og påføringsprosedyre (og kan uansett løses relativt enkelt hvis de forekommer).

Fakta er i dag at det er vanlig å under -lakk, fordi veldig ofte er fokus snarere enn beskyttelse når du avslutter. Hvis du for eksempel lakkerer et stykke med tørkepoly, er det ikke uvanlig at trearbeidere bruker akkurat nok strøk for å få glansen de ønsker, noe som kan bety 3-5. Men tørkepoly er fortynnet polyuretanlakk, så hvert lag er iboende tynnere enn vanlig lakk, og tørkeprogrammet har også en tendens til å avleie et tynnere strøk enn påføring på børste uansett.

Så seks strøk tørke-på kan bare tilsvare to strøk med vanlig poly. Og tre eller fire ufortynnede strøk er ofte det ideelle tallet for å nå det fulle beskyttelsespotensialet til polyuretan (primært maksimal vannmotstand).

Jeg vet at med flere strøk blir manglene forsterket

Det er egentlig ikke tilfelle. Det kan være, men det er mange variabler. Og ofte søker du å, og kan, rette feil med hvert ekstra lag, og bygge mot det endelige flekkfrie ferdige prosjektet.

MatthewR
2015-06-16 02:14:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror det er en fordel å bruke flere lyspasseringer i stedet for en eller to tykkere strøk. Ben Blackmar i 5. februar 2014-utgaven av Fine Woodworking sier at han bruker to strøk tørke på for å starte, flere strøk påført med en børste og en siste toppstrøk tørkes av. Forsikre deg om at du bruker veldig fint sandpapir mellom strøkene for å glatte overflaten og at strøkene er helt tørre før du legger på den neste.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...