Spørsmål:
Må jeg bekymre meg for tilfeldig kontakt mellom en overflate og dens tynnere / løsemiddel når den er herdet?
mmathis
2017-05-02 00:03:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er sannsynligvis mest aktuelt for vannbaserte overflater, men jeg antar at det kan generaliseres til alle overflater.

Når en overflate er tørket / herdet, trenger jeg å bekymre meg for tilfeldig kontakt mellom en overflate og dens tynnere / løsemiddel? Jeg snakker ikke om å legge igjen et stykke ferdig med vannbasert poly ute i regnet, selvfølgelig, men heller i nærheten av en dusj eller vask. Vil den kontakten med vann til slutt spise overflaten? Ville det avhenge av typen finish og / eller hvor mange strøk og / eller hvor tykt hvert strøk var?

Jeg tviler på at du vil ha en lignende situasjon med oljebaserte overflater utenfor butikken, men hva hvis du sølte mineralsk brennevin, for eksempel? Trenger du å bekymre deg for etterbehandling?

Når det gjelder vannbaserte overflater, vil ikke de beste av dem bli påvirket når de er helt tørre (herdet), så det er vanntett å være vannavstøtende. Men kvaliteten varierer i finish, og en billig er kanskje ikke så god som finishen * kan * være. Re. lakk og mineralsk brennevin, når lakken er fullherdet, er den ganske inert og vil ikke bli påvirket av tilfeldig kontakt, bare langvarig eksponering kan begynne å svekkes og bryte den ned.
En svar:
SaSSafraS1232
2017-05-02 03:22:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svaret er, det kommer an på. Finisher som "herdes" etter tørking (som de fleste oljebaserte produkter) vil vanligvis ikke bli skadet ved tilfeldig kontakt med løsningsmidlet. Overflater som bare "tørker", men ikke herder (som skjellakk), kan fjernes med løsemidlet mer eller mindre på ubestemt tid.

I spørsmålet ditt er vannbårne produkter ikke vannløselige etter at de har kurert. Vannbårne produkter er egentlig ikke vannbaserte. De har et overflatemateriale som er løselig i noe løsemiddel (vanligvis glykoleter tror jeg) som i seg selv er løselig i vann. Så de har faktisk 3 faser: vanntørking, tørking av løsemiddel, herding. Når løsningsmidlet har blinket, er finishen ikke vannløselig i det hele tatt.

Se det relaterte spørsmålet Hva er forskjellen mellom "herding" og "tørking"? for mer informasjonDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...