Spørsmål:
Hvordan retter du / bøyer treplanker uten å fjerne noe materiale?
Netduke
2015-05-19 20:15:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har noen 6 'lange 2 "x12" planker av douglasgran som tørket til en vri, jeg må rette den ut, men jeg vil ikke fly dette tynnere. Så i utgangspunktet prøver jeg å bøye brettet tilbake i form.

Jeg tenkte å gjøre noe som å vride brettet fysisk den andre veien forbi flytepunktet, og håper brettet ikke klikker. Kanskje jeg kunne prøve å bøye meg for å rette tre.

Jeg planlegger å lage 6 'lange benker og hyller med dette materialet, til innendørs bruk.

Kommer de endelige kuttene dine til å være 6 'lange?
Ja, det endelige resultatet er 6 'langt. Den opprinnelige planen for dette var å lage noen enkle benker.
Jeg tviler på at dampbøyning faktisk vil fungere, men du har mye større sannsynlighet for svikt med dette hvis treverket ble tørket i ovnen til å begynne med. (Hvis jeg husker teorien min fra snekkerskolen, er det at ligninene er blitt satt av KD-prosessen og er mye mindre sannsynlig å sette seg annerledes.)
Et år for sent, men jeg har prøvd å finne ut en lignende ting. Hva om du suger brettene over natten (som på plenen med en sprinkler), så stabler du dem og parkerer bilen på dem i noen dager?
Dum tanke for dagen: Teoretisk sett kan det nesten være mulig å gjenskape de høye flekkene fra den ene siden og laminere dem til den andre, hvis du klarer å kutte den linjen til tross for vriden ...
Obligatorisk klokke: https://youtu.be/VaNW4ZcXrMY?t=21
Å legge til en kryssfinér- eller metallunderstell i bunnen av planken som gjør at setet på benken kan gi forankringspunkter for skruer som holder brettet rett. Kan tilleggsmateriale legges til?
åtte svar:
bowlturner
2015-05-19 20:23:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dampbøying er det eneste alternativet. Fukte fibrene og la dem bøye og vri. Det fungerer kanskje ikke, men det er en sjanse. Hvis du ikke bruker et fuktigere mål, vil du bare dele treet der belastningene blir store.

På toppen av det, må du tørke treet tilbake dit du trenger det, og du må holde mye vekt på det slik at det tørker flatt. Ellers vil den bare rebendere og vri seg.

Bjørk liker å bøye og vri når den tørker, men hvis du holder den flat med vekt (som mer tørking av tre på toppen), vil den tørke flatt og forbli slik ( for det meste).

Til slutt vil det være litt arbeid, og det kan være lettere å bare skaffe nytt tømmer til prosjektet ditt.

Ville det være bra å understreke at treet passerte ønsket form for å løsne [uansett hva treets indre kjemikalier kalles] før det er satt til endelig form? Jeg vil huske at jeg har lest om dette i FineWoodworking magazine; det var som, etter damping, bøy det mye, vri det og til slutt mister treet den "opprinnelige" formen.
@LosManos, ja bøying forbi formen du vil kan være tilrådelig fordi det vanligvis er "springback". Men måten treet skal brukes på, avgjør om dette er nødvendig eller til og med ønskelig. Med det opprinnelige spørsmålet, bøying av vridne brett tilbake til flatt, er jeg ikke sikker på at det virkelig er mulig å bøye seg litt lenger enn flatt med mindre det ble konstruert en veldig kompleks og involvert bøyningsjigg (forskjellig for hvert brett).
Bare for å avklare, i dampbøyeprosessen er ikke "fukting av fibrene" det som gjør at treet kan bøyes. Varmen fra dampen er hva som gjør det. Vannet er bare en mekanisme for å bære varmeenergi. Tre kan bøyes tørt, det er bare mye vanskeligere å varme det jevnt uten å brenne eller tørke det over.
Steven
2015-05-20 00:45:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De andre svarene har dekket hvordan du kan bøye treverket, men en ting de har utelatt, gjelder treets lengde. Følgende gjelder også for andre feil som buer.

Du nevnte at du har 6ft brett, men du sier ikke hva din endelige brettlengde vil være. Hvis lengden vil være kortere enn 6 fot, vil det være tilrådelig å kutte dem til tilnærmet lengde før du prøver å rette feilen. Twist kan være merkbar over 6ft, men det vil ikke være så alvorlig over 2ft, du kan til og med få en 2ft seksjon uten merkbar vri.

Når du har et kortere brett, får du lettere korrigere det. I tilfelle der du fjerner materiale, vil du ende opp med å fjerne mye mindre tre enn om du gjorde hele brettet samtidig. Dette gjelder også å løpe tre gjennom en snekker.

Han nevnte at han ønsker å bygge 6 'benker for innendørs bruk.
@CharlieHorse som nettopp ble redigert etter at jeg allerede hadde svart .... Så dette gjelder dessverre ikke for ham, men jeg synes fortsatt det er gode generelle råd!
Du har helt rett.
Hmm. * Jeg * hadde trodd det ville være mindre trøbbel å sette opp en jigg for å vri et 6 'brett tilbake, og deretter kutte det ned til to 3' lengder, i stedet for å gjøre to 3 'brett. (OTOH, jeg er enig i at størrelsen på feilen vil være mindre for det kortere styret.)
Graphus
2015-05-19 22:31:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bøying med varme (vanligvis damp) er en av de eneste måtene å bøye tre pålitelig på. Men når et brett vrides når det tørker, er det vanligvis ikke permanent å fikse fordi treet kan ha tatt et sett. Så mens du kunne dampe, bøy deg tilbake til helt flat og hold den der til den er avkjølt, og det kan være slik i utgangspunktet, vil det sannsynligvis ha en naturlig tendens til å vride seg tilbake til den vridne formen igjen i tid.

På grunn av dette, generelt, når et treverk vrir seg eller bøyer seg når den tørker den vanlige måten å få flatt tre fra, er å fjerne materiale til et flatt brett avsløres fra det buede brettet. Åpenbart kan det være et betydelig tap av tykkelse når du gjør dette (og noe tap i bredden), og noen ganger er det så stort at brettet ikke kan brukes som opprinnelig ment.

Leo Becker
2016-09-14 20:56:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har prøvd å rette en tredeksel med damp med veldig liten forbedring. Så bøyde jeg den kraftig forbi rett, 1 1/2 tommer i midten av 7 fots spenning. Så mettet den med linolje og varmet brettet forsiktig opp med en propanbrenner. Den holder formen etter en uke.

Jeg liker veldig godt svar av typen "Dette er det som fungerte for meg." Jeg ville være interessert i å høre hvordan reparasjonen går om et år fra nå. Jeg tviler ikke på at det holder, men vil gjerne vite det. Jeg mistenker at suksessen nesten helt kom fra varmekilden og at linoljen ikke var nødvendig.
robert g
2016-10-30 13:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Litt sent, men ... Jeg tenkte på hvordan du retter en dør, ved å bruke trekloss i "to in" hjørnet og lukke døren i 36 timer, døren er mest korrigert. Så jeg la treklosser under de to nederste hjørnene, brettet lå flatt på gulvet, og la så tung vekt på midten på en høy luftfuktighetsdag. Ser ut til å fungere for nå, vil følge opp.

Philip Roe
2017-09-12 04:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brukt denne metoden for å gjøre et dårlig vridd brett brukbart.

  1. Ripp brettet i omtrent tre eller fire smale biter. Hvert stykke vil bare bære en liten del av vrien.

  2. Skjøt og plan hvert stykke

  3. Skjøt rip kutt så de kommer firkantet til de nye ansiktene sine.

  4. Lim opp og hold brikkene i sin opprinnelige rekkefølge. Med hell vil kornet matche pent.

Ja, dette er en tilnærming, men OP som om hvordan du gjør det _ uten å fjerne noe materiale? _
Dette er en tilnærming som fjerner så lite materiale som mulig. Å prøve å ikke fjerne noe materiale i det hele tatt er å sette deg opp til å mislykkes. OP-en starter med 2 ". På denne måten taper han kanskje ikke mer enn 1/8". Men hvis også brettene er bøyd, tror jeg ikke noen metode kan stole på.
HandymanJohn44
2018-09-01 08:14:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kom over dette spørsmålet i søkeresultatene, og jeg tenkte å gi et lite sammendrag av mulige løsninger for dette slik at fremtidige besøkende kan dra nytte av det. Hvis du ikke vil fjerne noe materiale fra treet, kan du bruke:

1. Våte håndklær og strykejern.

Med denne metoden utsettes det skjeve treet for varme mens det dekkes med fuktige håndklær eller tepper.

Håndklærne skal være fuktige, men ikke gjennomvåt. Treet skal dekkes godt og plasseres på en stiv jernbenk.

Trykk et dampstrykejern ned på enden av trestykket og beveger seg systematisk til den andre enden. Gjenta prosessen mens du observerer resultatene. Denne metoden er effektiv for tre som har mild til moderat vridning.

2. Direkte soltørking.

Denne metoden er ideell i tilfeller når det er varmt og solen skinner.

Det skjeve treet skal være godt dekket med et vått håndkle eller teppe. Treet skal plasseres på en rett, stiv overflate eller benk med den innadvendte kurven nedover.

På dette tidspunktet blir treet satt i sollyset og vannet sprøytes på det innpakkede håndkleet for godt mål. Denne prosessen kan ta flere dager å ha en effekt. Om natten skal treet lagres i et varmt miljø.

3. Trykk

For denne metoden blir det lagt trykk på treet på det buede området, og det må utvises forsiktighet for å unngå skader.

Det skjeve treet skal dekkes med en vått papirhåndkle på den konkave siden. Fest treet tett og la det stå i omtrent en uke mens du følger resultatene nøye. Hvis bøyen fremdeles er der, kan du øke trykket på det buede området.

Dette er ikke fullstendige instruksjoner, men snarere generelle sammendrag av prosessene, som lett finnes online. For mer informasjon, anbefaler jeg å sjekke ut guiden om Carve Your Creation.

I dette tilfellet, som andre har sagt, vil dampbøyning sannsynligvis være det beste alternativet.

retired Carpenter
2018-09-09 02:31:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For innramming av tømmer kan det overmannes og festes for å forhindre at ender beveger seg tilbake i vridd posisjon. Spesielt sørlig gul furu er en sappy, varputsatt art. Jeg har til og med måttet bytte ut gulvbjelker etter at de ble festet sikkert når medlemmene faktisk vridde seg opp midt i spennet, så kraftig at jeg kunne skille kryssfinérkappe der skjøten falt på den spesielle bjelken. Noen trær vil bare ikke gi opp. Ofte vil et tømmerstykke bøyes fra hverandre når det blir revet ned i midten - noe som viser hvor mye indre stress det er i stykket. Jeg tror dette er det som forårsaker vrien. Jeg kjøper mye av dette vridde materialet til billig og bruker det til korte medlemmer som fagverksakkorder og nett. Vridningen kan fremdeles være der, men mye mindre av et problem. Jeg har ofte tenkt på å suge tømmer til "metning" og prøve å tørke det på nytt til en rett konfigurasjon, men mistenker at andre uregelmessigheter ville oppstå.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...