Spørsmål:
Diskré måter å beskytte kryssfinerhjørner på?
rinogo
2015-03-25 22:23:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bygger en haug med skap av 3/4 "kryssfinér. Hjørnene er avfasede, så det er ingen stygg kryssfinér" endekorn "som vises i skjøtene.

Mens skjøten ser fantastisk ut, Jeg er bekymret for at den tynne finérfinéret vil bulke og deformere lett på dette hjørnet. Siden det er finert kryssfinér, kan jeg heller ikke runde hjørnet i det hele tatt for å motvirke bulking. Hva er den beste måten å beskytte dette hjørnet på?

Vil lakk eller annen form for finish hjelpe? Kanskje en av disse klare "beskyttelsesplater" av beskyttelsesplater? Eller overreagerer jeg, og trenger bare å godta at bulker vil skje?

Er du villig til å legge en hardvedstrimmel i hjørnet?
Jeg liker ideen om å bruke løvtre på sidene / hjørnene, men for dette spørsmålet er jeg nysgjerrig på hvordan jeg kan oppnå det beskrevne målet uten å komplisere selve trebearbeidingen.
Fire svar:
rob
2015-03-26 00:04:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den kanskje vanligste løsningen er å bygge ansiktsrammer av hardved for skapene dine. Ansiktsrammen skjuler og beskytter kanten av kryssfiner.

Hvis skapene dine allerede er bygget, vil en filmfinish beskytte mot skader, men holder kanskje ikke sesongmessig bevegelse over tid langs gjæringsfuger. Personlig ville jeg ikke bry meg med de klare plastiske hjørnebeskytterne fordi jeg synes de er stygge. Jeg ville i stedet installert trelist rundt hjørnene.

Jeg liker ideen om å bruke løvtre på sidene / hjørnene, men for dette spørsmålet er jeg nysgjerrig på hvordan jeg kan oppnå det beskrevne målet uten å komplisere selve trebearbeidingen. Noen andre tanker? Takk, forresten! :)
Du nevnte også sesongens bevegelse på de avfasede leddene. Har jeg det bedre (når det gjelder sesongmessig bevegelse * og * hjørnebestandighet) bare å gjøre en stussfeste med strykejern?
Ok, jeg overdriver det med kommentarene her, men du har inspirert til mye tanke. :) Når du nevner "hardvedtrim", refererer du til å faktisk bruke hardved til hjørnene på skapet? Eller bare ta litt tynn løvtre og pinne den til kanten? Jeg har sett den tilnærmingen brukt før; Jeg antar at det kan være en anstendig løsning. Jeg ville heller ikke trenge å bruke den skråkantede skjøten, og kunne bare gjøre en rumpeforbindelse siden den ikke ville vises.
@rinogo ja, jeg mente å lage finér eller støping og legge den rundt hjørnene. Det vil være likt de klare hjørnebeskyttere av plast, men laget av tre. Du kan rabbet kantene på kryssfiner for en innfelt passform, eller bare sette den rundt utsiden av hjørnet.
Pascal Belloncle
2015-03-26 05:18:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med faset , mener du egentlig gjæret ? Du kan bruke et lite kloss av løvtre, noe du til og med kan gjøre etter at du allerede har montert skapene. (med kryssfiner er kjeks muligens ikke nødvendig, men personlig ville jeg nok brukt det uansett).

Her er et bilde av det jeg foreslår: hardwood edging

(bilde fra 12 måter å lage skap raskere og bedre med kjeks)

Michael Karas
2015-03-26 05:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En måte jeg har brukt på dette er å bare bruke overlappende hjørneskjøter til kryssfiner. Denne typen skjøter dekker en rå kant av kryssfiner. På den andre delen som er igjen med den rå kanten som jeg har limt på en tynn stripe av massivt tre av samme type som det fine ansiktet på kryssfiner.

Tykkelsen som fungerer fint for dette er 1/8 tommer. Det er mange alternativer for hvordan hjørnet faktisk dannes, som avhenger av akkurat det du bygger. Her er noen ideer om hvordan hjørneskjøtene kan konstrueres for å gi forskjellige stilutseende.

enter image description here

keshlam
2015-03-26 19:11:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En annen løsning er å designe kant av ekte tre i stykket for å dekke kryssfinerkanten. Dette kan variere fra finerbånd (kantbånd) til et stykke tre som er valgt for å matche fargen og tykkelsen på laget og limt tett til det - eller kan være tykkere, hyllekantene strekker seg ofte under hyllen både for å stive hyllen og for å få det til å se mer betydelig ut.

Mine raske og slurvete student-cd-racks hadde hylleformede lister på hyllen som ble slengt på de eksponerte lagene uten å prøve å skjule det som var gjort. (Jeg brukte ikke akkurat det mest attraktive laget heller. Hvis jeg virkelig hadde brydd meg, hadde jeg vurdert de strengt tatt "malingsklasse").Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...